חשד לצליאק- בן 5

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
053-4877824
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר
053-4877824 ללא פרסום בפורום
 
  • חשד לצליאק- בן 5
    איליה
    14/03/2019

    בני בן ה- 5, בכל פעם שאוכל לחם או מוצרי קמח, מקבל כאבי בטן ולעיתים אף מקיא. האם קיים חשד לציליאק?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877824

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צליאק?

    ד"ר אחיה אמיר
    17/03/2019

    בוקר טוב איליה
    צליאק היא מחלה אוטו-אימונית. מנגנון הפגיעה בצליאק קשור ביצירת נוגדנים עצמיים (המכוונים כלפי אתרים שונים בגוף) לאחר חשיפה לגלוטן. הנוגדנים מצידם גורמים לדלקת ברקמות היכולה להתבטא בתסמינים שונים.
    מתאור קצר זה ניתן לראות- כי תגובה מיידית למוצרי מזון המכילים גלוטן אינה אופיינית לצליאק. עם זאת, ממליץ בכל זאת על ביצוע בדיקת דם לצליאק (אנטי-TTG).
    לעיתים נדירות יש אנשים עם אלרגיה לגלוטן- ואז יכולות להיות תגובות מיידיות.
    בנוסף, פה ושם יש מטופלים עם תסמינים לאחר אכילת גלוטן- ללא הסבר מספק. במקרה זה לא נדרשת הימנעות טוטלית מגלוטן- אלא לפי ההרגשה בלבד.
    לסיכום- הייתי מבצע בדיקת דם לצליאק- וממשיך לפי הצורך בבירור.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


