דם בצואה לתינוקת בת 4 וחצי חודשים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• דם בצואה לתינוקת בת 4 וחצי חודשים
    מיכל
    16/03/2019

שלום דוקטור ותודה מראש, לפני חודש וחצי או קצת יותר הופיע לבתי דם בצואה. בהמלצת הרופאה הפסקתי חלב לחלוטין כבר חודש ללא שום מוצרי חלב. בתי יונקת בלבד ולפני שבועיים התחילה טעימות. הדם המשיך והבנתי שיכול להיות גם מסויה אז לפני כמה ימים הפסקתי גם עם סויה. השבוע היינו אצל הרופאה בדקה אמרה אין פיסורה ולא התרגשה מזה ואמרה אולי ממשהו שאני אוכלת ולא מודעת לזה. אני באמת מקפידה לא לאכול דברים שיש חלב. היום בבוקר באחד היציאות שוב היה דם. מאד מודאגת. הילדה גם לא רגועה, לא ישנה הרבה, בוכה ורוצה רק על הידיים. קראתי בתגובה הקודמת שלך לגבי מישהי שרשמה גם באותו נושא ובכל זאת מה אתה מציע לי לעשות? כי הדם ממשיך לא בכל יציאה אבל עדיין יש דם. מאד מלחיץ. בבקשה תענה לי ותודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם ביציאות בתינוקת יונקת.

ד"ר אחיה אמיר
    17/03/2019

הי מיכל.
    באופן כללי אני מסכים עם רופאת הילדים שלך.
    ראשית- האם באמת ראית הטבה בכמויות הדם משהתחלת להימנע ממוצרי חלב/סויה? אם כן- זה תומך באבחנת העבודה של אלרגיה.

בהנחה שלא מדובר בזיהום (ובמידה והתשובה לשאלתי למעלה היא שלילית- מומלץ להשלים תרביות צואה, בייחוד לחיידק בשם קמפילובקטר ולפרזיט בשם ג'יארדיה), ככה"נ מדובר בתגובה אלרגית של התינוקת.

כעיקרון אם תימנעי לחלוטין מחלבון חלב פרה וסויה מירב הסיכויים שהדם ייפסק. לעיתים נדירות יש צורך בהימנעות גם ממוצרים אחרים- כגון ביצים, בוטנים וכו'.

כפי שהסברתי במספר פוסטים בעבר- כמויות הדם לא מסכנות את התינוקת באופן מיידי. אם הדם נצפה לאורך זמן- קיים פוטנציאל להתפתחות אנמיה- ויש לעקוב אחר ספירת הדם.
    לרוב, זה עניין של זמן עד שהדם פוסק. אך ברגע שדיאטת האלימינציה שאת נוטלת על עצמך הופכת קשה מדי (והיא אכן קשה), תמיד ישנה האפשרות ה"קלה" לעבור לפורמולה מפורקת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו