כאבי בטן קשים ובחילות

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן קשים ובחילות
    אירנה
    16/06/2019

ביתי בת11 היתה מאושפזת עקב גסטרואנטריטיס במשך שבוע ( שילשולים, הקאות, כאבי בטן ). השתחררה לפני 3 ימים. עדיין סובלת מכאבי בטן עזים ובחילות, כמעט ולא מסוגלת לאכול ולשתות- זה מאד מחמיר את הכאבים. היום הצליחה לשתות בלגימות סך הכל פחות מ3 כוסות, אתמול אפילו פחות. הכאבים בכל הבטן אך בעיקר בRT.L.Q. יציאות ממש .רכות עם ריר אבל פעם ביום-יומיים ( היא כמעט ולא אוכלת).
    בUS עיבוי של דופן טרמינל אילאום ובלוטות למפה.
    לפני יותר משנה היתה גם מאושפזת עם כאבי בטן מאד קשים (בלי בחילות ), לא היו סימני דלקת בדם, בUS גם היה עיבוי של אילאום שבהמשך השתפר. ראיתי אז פעם יציאות שחורות ופעם אחת מעט דם טרי. הרופאים החליטו אז שיש לה בעיה פםיכולוגית מכוון שראו אותה שמחה במועדון ילדים ועקב חוסר סימני דלקת בדם. הכאבים המשיכו כחודשיים ונעלמו לגמרי. עשו אז בירור לצליאק וקרואן- בדיקות היו תקינות.
    בפברואר השנה פתאום התחילו בחילות קשות בלי כאבי בטן, קבלה וסק תקופה 20 מג ואחר כך 40 ליום ושוב 20. אחרי זה עשו גסטרוסקופיה- גסטריטס קלה. הבחילות גם המשיכו כחודשיים ונעלמו.
    עכשיו זה מאד דומה למה שהיה קודם חוץ מזה שההתחלה הייתה גסטרואנטריטיס קשה ( גם היה לייקוציטוזיס 12,9, 90,7%GRAN.CRP 2.66.)
    אני לא יודעת איך לעזור לה- אקמול כמעט ולא עוזר, אופטלגין מעט וגם היא מאד מפחדת לקחת אותו. מה שהכי מדאיג אותי זה התיבשות ובכלל מאד קשה לראות אותה מאד סובלת . בבית החולים יש לה כבר תווית של בעיה פסיכולוגית וגם היחס בהתאם למרות שאני בטוחה ב100% שכאבים ובחילות אמתיים לגמרי, אני מכירה את הילדה שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן קשים ובחילות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר זיהום מעיים

ד"ר אחיה אמיר
    16/06/2019

ערב טוב אירנה.
    עוברים עליכם ימים קשים.
    הסיפור מורכב עם פרטים רבים- לא אוכל להתייחס אליו באופן פרטני בפורום זה. באופן כללי אני יכול לומר, כי לעיתים קשה לאבחן את הסיבה המדויקת לדלקת במעיים- אם מדובר בדלקת על רקע זיהום או שמדובר במחלה דלקתית ראשונית- דוגמת מחלת קרוהן.

באופן יותר ספציפי, התמודדות עם כאבים: לעיתים קרובות זיהום במעיים גורם להגדלה של בלוטות לימפה בטניות- מצב הנקרא MESENTERIC LYMPHADENOPATHY, המלווה בכאבי בטן עזים.
    באופן טיפוסי הכאבים מאופיינים כעזים, עוויתיים (גורמים ממש להתקפלות) ומופיעים לרוב ב"גלים"- כאשר בין ההתקפים הילד מרגיש סה"כ בטוב.
    טיפול רגיל נגד כאבים, ע"י נורופן או אקמול, לרוב לא כ"כ עוזר.
    מומלץ לנסות אסטרטגיות אחרות דוגמת שקית חימום על הבטן, אמבטיה חמימה, מסאז' לבטן וכד'.
    בנוסף- אפשר לנסות תרופות כגון קולוטל או נו-טנסיל שלעיתים מקלות ומפחיתות את עוצמת הכאבים (גם אם לא מעלימות אותם לגמרי).
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו