מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- הכנה לקולונוסקופיה לתינוק - בירורמיכל18/07/2019
היי, בני בן השנה וחמישה חודשים עתיד לעבור קולונוסקופיה בהרדמה מלאה בטיפול נמרץ בשבוע הבא עקב דימומים מאסיביים חוזרים של דם טרי בצואה ולאחר שנשלל מקל בבדיקה יעודית לכך.
כחלק מההוראות שקיבלתי להכנה נאמר לי לתת לו ג'לי וארטיק קרח ביום שלפני הבדיקה (קראתי באינטרנט שאין לתת ג'לי או ארטיק אדום אך הדבר לא נאמר לי במסגרת ההוראות) - אשמח להבהרה בנושא - האם יש משמעות לצבע ומה ניתן או לא ניתן לתת.
בנוסף אשמח לרעיונות נוספים של מה לתת לו ביום שקודם לבדיקה מלבד ג'לי, קרטיבים ומיץ תפוחים צלול, בהתחשב בכך שאינו אוכל מוצרי חלב וסויה עקב אלרגיה ואינו מוכן לקחת פורמולות תמ"ל למינהן ובכלל אינו חובב אוכל בצורה נוזלית.
בנוסף ביומיים הראשונים להכנה מתוך השלושה - האם מותר לתת ביסקוויטים כדוגמת פתיבר והאם מותר לתת ביצה או חביתה בשמן זית?
(נאמר לי שביומיים האלה ניתן לתת לחם לבן, פסטה, פתיתים תפוא בלי קליפה)
אשמח לעזרתך ד"ר,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכנה לקולונוסקופיה
ד"ר אחיה אמיר18/07/2019הי מיכל
אנסה לענות על שאלותייך.
הדיאטה ביום לפני הבדיקה היא החשובה ביותר- זו אמורה להיות דיאטה "שקופה"- מוצרי מזון שניתן לראות דרכם. בנוסף למה שציינת, ניתן לתת גם מרק זך (ללא אטריות או תוספות). רצוי באמת להימנע ממוצרים אדומים- דוגמת ג'לי או קרטיב אדום בייחוד בסיטואציה שלכם שמחפשים מקור דימום (אך אין שום בעיה עם ג'לי או קרטיבים בצבעים אחרים).
בשלושת הימים לפני הבדיקה מומלץ לאכול כלכלה דלת שארית- פחמימות לדוגמא (כולל ביסקוויט). ביצה, או חלבונים אחרים בד"כ עם שארית רבה יותר לאחר העיכול ולכן פחות מומלצים.
ההכנה בהחלט מאתגרת, בייחוד בתינוק עם אלרגיות כפי שציינת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
