שלשולים, גזים , נפיחות בבטן

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
053-4877824
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר
053-4877824 ללא פרסום בפורום
 
  • שלשולים, גזים , נפיחות בבטן
    דניאל
    27/07/2019

    שלום, בחודשיים האחרונים יש לי הרבה שלשולים, צואה רכה (לפעמים 4-5 פעמים ביום), המון גזים וכאבי בטן.
    עשיתי בדיקות דם מורחבות, הכל נמצא תקין , כולל בדיקת צואה (אין טפילים ופרזיטים). אין לי דם בצואה.

    הייתי לפני מספר ימים אצל גסטרואנטרולוג ואני צריך לעשות בדיקות דם נוספות (לשלול קרוהן/צליאק/קוליטיס) ובדיקת צואה נוספת (לבדוק קלפרוטקטין)

    כמה שאלות:

    1. עד שאעשה את כל הבדיקות, אני יכול לקחת סטופיד וקל בטן, גם חודש-חודשיים? יש הגבלה כמה כדורי קל בטן וסטופיד אפשר לקחת ביום? כי לפעמים אני לוקח 2 כדורי סטופיד ביום ו-4 כדורי קל בטן, זה יותר מדי? זה יכול לגרום לי נזק?

    2. אם כל הבדיקות יצאו תקינות, והבעיות ימשיכו, אני אצטרך לעשות בדיקה קולונסקופיה ובדיקת גסטרוסקופיה?

    3. יכול להיות שיש לי סרטן המעי הגס?

    4. אם אני לוקח סטופיד, זה משפיע על הבדיקת צואה?


    יש לציין דברים נוספים:

    * אני לא מעשן ולא שותה אלכוהול בכלל (גם לא יין ולא בירה)

    * הכבד שלי שומני (עשיתי אולטרסאונד בטן לפני שנה והכל תקין)

    * אני לא עושה ספורט מיוחד (עושה הליכה של חצי שעה כל יום, ובנוסף אני עובד בחנות בעמידה והולך הרבה בחנות)

    * לא עליתי/ירדתי במשקל באופן חריג בשנה האחרונה

    * אני כבר שנה לוקח כדורים פסיכיאטריים וכדורי שינה (ציפרלקס, מירו, בונדורמין, אלפרליד)

    * אני בן 30, אין לי מחלות מיוחדות

    * ב-3 חודשים האחרונים יש לי שלפוחית ״רגיזה״, יש לי פיפי כל שעה-שעתיים, לפעמים יש ימים שיש לי פיפי כל חצי שעה (לא כמויות גדולות של שתן, ואני לא שותה יותר מדי, ואני שותה נס קפה פעם אחת ביום)

    * עשיתי בדיקות שתן מורחבות - אין זיהום ואין דלקת. הכליות במצב תקין.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877824

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תסמיני בטן לא ספציפיים

    ד"ר אחיה אמיר
    30/07/2019

    הי דניאל
    ממכתבך אני מתרשם שאתה נמצא בחרדה.
    אנסה מעט להרגיע אותך. התסמינים שתארת הם תסמינים בטניים נפוצים ומאוד לא ספציפיים.
    סטטיסטית, מירב הסיכויים שגם הבירור הרפואי המקיף שאתה עובר לא ימצא שום דבר ובסופו של דבר תאובחן עם מעי רגיז- מצב שלכשעצמו מושפע מחרדה.

    עם זאת, אני ממליץ בכל לשון על השלמת הבירור כפי שהתחלת. להתרשמותי הגסטרואנטרולוג שפנית אליו מתייחס ברצינות לתלונותיך ושלח אותך לבירור מקיף.
    מציע שתשלים את הבירור ותדון איתו בתוצאות ובאפשרויות הטיפול.
    בינתיים, אני חושב שאתה יכול להרשות לעצמך לא לדאוג (יותר מדי).
    בברכה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


