ריפלוקס לילדה בת חודשיים וחצי

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס לילדה בת חודשיים וחצי
    שירן
    20/08/2019

שלום,
    לביתי בת החודשיים וחצי ריפלוקס. היא הייתה פולטת דיי הרבה ובשבועיים האחרונים הפליטות יותר סמויות. כלומר, עולה האוכל והיא בולעת אותו חזרה. פעמים רבות במהלך היום יש צורך להפוך אותה על מנת שלא תחנק מהפליטה חלילה.
    ישנם ימים בהם ההאכלות עוברות ללא בכי מיוחד או באי נוחות קלה לאחר סיום האוכל וישנם ימים בהם ההאכלות עוברות בבכי רב וקושי להמשיך לאכול אך איני יודעת אם בהכרח הגורם הוא ריפלוקס, גזים או שניהם. יש לציין כי ביתי עולה במשקל ואף באחוזון 80.
    אוכלת בעיקר מטרנה אקסטרה קר ו2-3 ארוחות ביום חלב אם שאוב.
    הרופא המליץ לנו על מטרנה ar. ניסינו והדבר גרם לה לסבל רב והתפתלויות רבות מכאב בטן. בנוסף המליץ על אומפרזול.
    1.האם בכל זאת היית ממליץ על הסמכת קונפלור במקום? או שאם הar עשה תופעות שכאלה כדאי שלא?
    2.האם כדאי לתת אומפרזול לפי המקרה לטעמך? האם אפשר לתת במקרה הצורך ביום בו רואים שהיא יותר סובלת מהריפלוקס למען ההארוחות הבאות ולא באופן קבוע יומיומי?
    3.בלילה בעיקר בחלקו השני נעה באי נוחות, שמה ידיים על הראש ומתקפלת עם הבטן. האם אתה מעריך שמדובר בצרבת? תינוק חש צרבת בעקבות ריפלוקס ? הגיוני שפתאום זה קורה באמצע הלילה? שואלת מאחר וייתכן שזה גם גזים ואני לא רוצה לתת תרופה שהמקור לכך עדיין לא ברור.
    4.במידה והניסיון לטיפול ייכשל, האם אי טיפול בריפלוקס עלול לגרום לבעיות כאלה ואחרות כמו נזק בוושט וכדומה?
    5.בזמן ההאכלה היא שמה הרבה ידיים על הראש וגם בלילה.
    כדאי לבדוק משהו במקרה זה אולי אוזניים?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס או מחלת ריפלוקס

ד"ר אחיה אמיר
    21/08/2019

הי שירן
    נשמע שעוברים עליכם ימים ולילות לא פשוטים.

בעיות המתעוררות סביב האכלה, פליטות, אי-שקט וכאבים בחודשים הראשונים לחיים הן תמיד מורכבות מהמוני ניואנסים, והפתרון הנכון לכל תינוק משתנה בהתאם.
    לצערי אני לא באמת יכול לייעץ מה הטיפול המתאים לכם על סמך מכתבך (הגם שהוא מפורט למדי).
    עם זאת, אני מתרשם מדברייך כי רופא הילדים שלכם קומפטנטי והציע לכם מספר פתרונות. אני מציע להישמע לרופא- ובמידה ואין הטבה לפנות לייעוץ גסטרו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו