גביקסון ואומפרדקס

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
053-4877824
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר
053-4877824 ללא פרסום בפורום
 
  • גביקסון ואומפרדקס
    לין
    30/08/2019

    שלום,
    לבן שלי בן ה3 חודשים ריפלוקס הכולל השתנקויות במהלך היום, קושי לישון, קושי באכילה ובעיקר לאחריה. הומלץ לנו אומפרזול ע"י גסטרו אחד וע"י גסטרו בהתייעצות נוספת הומלץ להוסיף גם גביקסון אחרי כל ארוחה.
    שאלותיי -
    1. אפשר לתת גביקסון פעמיים שלוש ביום ולא אחרי כל ארוחה? האם זה יעבוד נקודתית?
    2.הבנתי שהגביקסון גם נועד לצרבת אז מדוע גם גביקסון וגם אומפרזול? האם התרופות האלה עושות תלות?
    3.ישנה הטבה חלקית עם האומפרזול אך נראה שגורם לו לגזים יותר מהרגיל וכן לפליטות מוגברות (היה ריפלוקס יותר סמוי עכשיו יותר גלוי) האם זה יכול להיות? נראה שגם הסמכת המזון עם קרונפלור גורמת לכאבי בטן עזים..האם אתה מכיר תופעה כזו?
    5.מה לגבי הגבהת המזרן - התבלבלתי מהדעות השונות האם כדאי או לא לתינוקות הסובלים מריפלוקס?

    נשמח לעזרתך, תודה מראש!!!

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אחיה אמיר - 053-4877824

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ושאלה נוספת

    לין
    30/08/2019

    נהיה לו גם מלא גיהוקים וגרפסים - זה קשור לאומפרזול?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ריפלוקס, גביסקון, אומפרזול....

    ד"ר אחיה אמיר
    01/09/2019

    הי לין.
    נושא הריפלוקס עלול לבלבל.
    כפי שכבר עניתי לא פעם בעבר- אענה בתמצות.
    את מוזמנת לגלול לתשובות דומות בעבר בפורום זה, או לחילופין למצוא עוד קצת אינפורמציה באתר שלי תחת הלשונית "ריפלוקס"- חפשי בגוגל "דר' אחיה אמיר".

    בכל אופן- משמעות המילה ריפלוקס- היא עליית תוכן קיבה כלפי מעלה- לרוב תופעה פיזיולוגית שלא מעידה על בעיה.
    במיעוט המקרים נלווית לריפלוקס בעיה רפואית ואז יש להתייחס למצב כאל "מחלת ריפלוקס".
    למחלת ריפלוקס כשלעצמה- יש מספר ביטויים:
    1. חוסר עלייה במשקל כתוצאה מאובדן קלוריות בפליטה.
    2. ארועי השתנקות.
    3. התפתחות כוויה כימית בושט כתוצאה מהמרכיב החומצי שעולה עם תוכן הקיבה.

    הטיפולים השונים- מכוונים לאספקטים שונים של מחלת הריפלוקס-
    א. השכבה גבוהה, האכלה במנות קטנות, הוצאת גרעפסים מרובים בזמן האכילה- עשויים למנוע ארועי השתנקות, או למתן את חוסר עליית המשקל.
    ב. אומפרזול מפחיתה את הפרשת החומצה בקיבה ולפיכך יכולה לסייע בריפוי דלקת בושט.
    גביסקון הוא למעשה טיפול מקומי- כמו משחה. לכן אם כבר משתמשים בו (לא חייבים- תועלת נמוכה יחסית) אז כדאי מיד לאחר ארוחה או תוך כדי.
    לא מתפתחת לתרופות אלו תלות.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • גביקסון- כתוב התוויה מעל גיל 6

    לין
    02/09/2019

    תודה רבה על המענה!
    הריפלוקס אצלנו הוא בעיקר סמוי כך שהעלייה במשקל תקינה אך זה משפיע על כל איכות החיים - הן בהאכלה ולאחריה והן אפילו בשינה בהתעוררות בבכי כנראה כי תוכן עולה בושט ולכן אין לנו ברירה אלא להיעזר בתרופות לצערנו.
    לגבי גביקסון כתוב שהוא מיועד רק מגיל 6 - אז איך זה מאושר בעצם לטיפול בתינוק?
    והאם אומפרזול יכול לגרום לכאבי בטן, נפיחות וגזים? ואם במצב זה נהוג לתת חלופה אחרת?

    ואם גביקסון הוא גם לצרבת אז למה נותנים גם גביקסון וגם אומפרזול?

    מה הגבלת השימוש באלו? גג חודשיים?

    המון תודה מראש על עזרתך

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • גביסקון, אומפרזול וכו'

    ד"ר אחיה אמיר
    03/09/2019

    גביסקון לא נבדק בילדים מתחת גיל 6. זה לא אומר שהוא מסוכן, מתחת גיל זה, אלא שהוא לא נבדק.
    עם זאת ילדים רבים קיבלו את הטיפול. בסופו של דבר מדובר בטיפול מקומי.

    כפי שרמזתי, לא בטוח שיש מקום בכלל לטיפול זה, וברוב המקרים ניתן להסתפק באומפרזול.
    אומפרזול בד"כ לא גורם לגזים, נפיחות וכאבי בטן- קרוב לוודאי שיש לה במקביל "גזים" רגילים של תינוקות.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


