דם בצואה לתינוקת בת 5 חודשים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• דם בצואה לתינוקת בת 5 חודשים
    מעיין
    10/10/2019

שלום התינוקת שלי בת 5 חודשים והיא יונקת בלבד, עשיתי לה בגיל חודשיים חיסון לגיל חודשים כולל חיסון רוטה ולאחר שמונה ימים החל להופיע לה דם בצואה היא יונקת רגיל עד היום ומתפתחת יפה מאוד אני 4 ימים הפסקתי לאכול ביצים וסויה וחלב פרה כבר 3 שבועות ועדיין יש לה דם מידי פעם בנוסף עשיתי לה בדיקה תרבית הכל תקין
    מה ניתן לעשות?
    ומה יכול להיות הסיבה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בצואה בבת 5 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    11/10/2019

הי מעיין
    אנסה לעזור, אך קחי בחשבון כי כל ההמלצות לעיל הינן כלליות ולא בהכרח תופסות אחת-לאחת לגבי בתך.

האפשרות הסבירה ביותר היא כי מדובר באלרגיה- שיירי חלבונים שעוברים דרך החלב מעוררים תגובה דלקתית הגורמת לדימום.
    אפשרות פחות סבירה היא כי מדובר בזיהום.

ראשית, אין מה להילחץ מהדמם עצמו- הכמויות מזעריות.
    מציע להשלים תרבית צואה לקמפילובקטר ג'ג'וני ובדיקת אנטיגן לג'יארדיה (במידה ולא נשלחו בפעם הראשונה).
    את יכולה להמשיך לשחק עם הדיאטה שלך ולנסות להוריד ביצים, בוטנים, אגוזים, דגים/פרות ים וכדומה- לעיתים זה מצליח- לרוב לא.
    במידה והדמם נמשך- ברוב המקרים הפתרון הוא לעבור לפורמולה מפורקת- נוטרמיגן/נוטרילון פפטי-ג'וניור/סימילאק אלימנטום.
    אם מאוד חשוב לך להמשיך להניק- זה גם אפשרי, אך קחי בחשבון שכמויות דמם קטנות עלולות להמשיך. יש לבצע ספירות דם אחת לתקופה לוודא שלא מתפתחת אנמיה קשה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מעיין
    13/10/2019

הדיאטה יכולה לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה בבת 5 חודשים- המשך

ד"ר אחיה אמיר
    15/10/2019

כפי שכתבתי, לעיתים זה יכול לעזור (מצריך שינויים בדיאטה ואורך רוח), אך מנסיוני לרוב נסיונות אלה לא מצליחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות

מעיין
    17/10/2019

עשיתי את הבדיקות שהמלצת לי אני מצרפת אותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו