כאבי בטן חזקים לאחר ביצוע גסטרו

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן חזקים לאחר ביצוע גסטרו
    שירז
    27/02/2020

שלום,
    ב-23.03 ביצעתי בדיקת גסטרו בבית חולים, התוצאות הן תקינות ובנוסף לכך לקחו לי 4 ביופסיות (וושט אמצעית, וושת תחתונה, קיבה ותרסריון).
    בימים האחרונים יש לי כאב בטן חד שהחמיר בכל יום ואתמול ממש התפתלתי מכאבים, היום בבוקר הלכתי לרופא מחליף של רופאת המשפחה (מכיוון שלא הייתה נוכחת) והתלוננתי על הכאבים בכדי לקבל הפנייה למיון.
    הוא התקשר לרופאה שביצעה לי את הבדיקה, התייעץ איתה, אמר שזה לא נשמע חמור ולבסוף נתן לי אומפרזול לפעם ביום, ואם התרופה לא תעזור בתוך יומיים-שלושה להגיע שוב לקבל הפנייה למיון.
    יש לי תור לרופאת המשפחה (שהיא גם מומחית לגסטרואנטרולוגיה ילדים) ביום ראשון הקרוב בשעה ארבע בצהריים ובינתיים אני ממש סובלת מכאבים.
    האם זה בסדר לחכות עד יום ראשון? והאם יש סיבות לכאבים? הכאבים הם בבטן העליונה והתחתונה, וכשהרופא המחליף ביצע בדיקה פיזית בבטן הכל כאב לי.
    אני בטוחה שהמצב לא תקין אבל מפחדת שהוא חמור יותר ממה שאני מתארת.
    אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בהקדם.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן לאחר גסטרוסקופיה

ד"ר אחיה אמיר
    27/02/2020

הי שירז
    גסטרוסקופיה נחשבת פעולה מאוד בטוחה- תאורטית אומנם קיימים סיבוכים, אך הם מאוד מאוד נדירים (הם כה נדירים שאיני מכיר אפילו סטטיסטיקה מהימנה של שכיחותם).
    האם ניסית לקחת את האומפרזול? זה עזר?

למרות כל האמור לעיל- אם הכאבים משמעותיים ובמגמת החמרה- מציע לפנות שוב לרופא מחר בבוקר ולבקש הפניה למיון לצורך בדיקות יותר מקיפות- צלום בטן וחזה, ובדיקות דם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומפרזול

שירז
    28/02/2020

לקחתי את התרופה היום בבוקר אך לא הרגשתי שינוי בכאב כלל.
    האם אפשר לראות דרך צילום בטן וחזה אם נגרם נזק? כלומר, זהו צילום סיטי רגיל או אחר?
    לצערי אני לא בטוחה אם אספיק להגיע שוב למרפאה מחר, אך תכננתי לקבל הפנייה למיון מרופאת המשפחה שלי ביום ראשון הקרוב. האם זה מאוחר לבדיקה? המצב יכול להדרדר בשלושה ימים? והאם הטיפולים לכאבים הם מצרך תרופות או טיפולים יותר פולשניים?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו