ריפלוקס לתינוק וטיפול באנפמיל

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס לתינוק וטיפול באנפמיל
    חנה
    08/03/2020

שלום ד"ר,
    אחרי אין סוף פליטות לאחר כל ארוחה התינוק שלי אובחן כסובל מריפלוקס.
    הרופא המליץ ורשם תמ"ל בשם אנפמיל, ביקשתי ממנו לוודא שאינו מכיל סוכר לבן והוא אמר שאין, אני רוצה לוודא שזה אכן כך ואין סוכר לבן בתמ"ל זה.
    האם הוא סמיך ועושה סתימות בחור הפיטמה כמו שאר התמ"לים? אני רואה את חברותי נאבקות בבקבוקים שלהם בזמן ההאכלה כי הם נסתמים בשל הסמיכות של הפורמולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנפמיל AR

ד"ר אחיה אמיר
    08/03/2020

הי חנה
    ריפלוקס מוגדר כעליית תוכן מזון מהקיבה כלפי מעלה. כך שאפשר היה לאבחן שלבנך יש ריפלוקס- כבר אחרי הפליטה הראשונה.
    עם זאת, לכל התינוקות יש ריפלוקס בדרגה כזו או אחרת.
    הריפלוקס כשלעצמו אינו מחלה- ולרוב חולף עם הגיל. אפשר להפחית את מס' הפליטות הנראות לעין- ע"י פורמולות ייעודיות (אנטי-ריפלוקס) או כל מיני פטנטים מבית סבתא- השכבה גבוה, האכלות מרובות קטנות בנפחן וכד'.

יש לשים לב כי כל הפתרונות הנ"ל מונעים ארועי פליטה- אך אינם בהכרח עוזרים אם מתפתחת מחלת ריפלוקס המובילה לדלקת בושט (מתבטאית לרוב בכאבים בזמן ולאחר ארוחות).

לגבי הסוכרים בפורמולה- בשום פורמולה אין "סוכר לבן".
    הסוכר העיקרי בפורמולה זו הוא לקטוז (סוכר החלב). קיימים עוד סוכרים אך בכמויות זניחות.

את מוזמנת לקרוא עוד פרטים על ריפלוקס ומחלת ריפלוקס באתר שלי (חפשי לפי שמי בגוגל).
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע להסמכה

חנה
    10/03/2020

קודם כל תודה רבה על תשובתך המפורטת.
    אשמח להתייחסותך גם לנושא הסמיכות של הפורמולה כי זה קצת מבלבל אותי , ואשמח לדעת אם עלי להיערך עם פיטמות בעלות חור מוגדל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנפמיל AR- המשך

ד"ר אחיה אמיר
    10/03/2020

כפי שציינתי ניתן להסמיך פורמולה רגילה בקורנפלור או דייסה אחרת.
    אין מינון מדוייק- צריך להתנסות. בד"כ- כפית (מטרנה) על 100 מ"ל בערך- מסמיכה היטב.
    וכן- לעיתים עם הסמכת הפרומולה יש צורך בפטמה גדולה יותר- הפכי את הבקבוק ובדקי אם מטפטף (אמור לטפטף באיטיות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו