מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- ריפלוקס לתינוק וטיפול באנפמילחנה08/03/2020
שלום ד"ר,
אחרי אין סוף פליטות לאחר כל ארוחה התינוק שלי אובחן כסובל מריפלוקס.
הרופא המליץ ורשם תמ"ל בשם אנפמיל, ביקשתי ממנו לוודא שאינו מכיל סוכר לבן והוא אמר שאין, אני רוצה לוודא שזה אכן כך ואין סוכר לבן בתמ"ל זה.
האם הוא סמיך ועושה סתימות בחור הפיטמה כמו שאר התמ"לים? אני רואה את חברותי נאבקות בבקבוקים שלהם בזמן ההאכלה כי הם נסתמים בשל הסמיכות של הפורמולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנפמיל AR
ד"ר אחיה אמיר08/03/2020הי חנה
ריפלוקס מוגדר כעליית תוכן מזון מהקיבה כלפי מעלה. כך שאפשר היה לאבחן שלבנך יש ריפלוקס- כבר אחרי הפליטה הראשונה.
עם זאת, לכל התינוקות יש ריפלוקס בדרגה כזו או אחרת.
הריפלוקס כשלעצמו אינו מחלה- ולרוב חולף עם הגיל. אפשר להפחית את מס' הפליטות הנראות לעין- ע"י פורמולות ייעודיות (אנטי-ריפלוקס) או כל מיני פטנטים מבית סבתא- השכבה גבוה, האכלות מרובות קטנות בנפחן וכד'.
יש לשים לב כי כל הפתרונות הנ"ל מונעים ארועי פליטה- אך אינם בהכרח עוזרים אם מתפתחת מחלת ריפלוקס המובילה לדלקת בושט (מתבטאית לרוב בכאבים בזמן ולאחר ארוחות).
לגבי הסוכרים בפורמולה- בשום פורמולה אין "סוכר לבן".
הסוכר העיקרי בפורמולה זו הוא לקטוז (סוכר החלב). קיימים עוד סוכרים אך בכמויות זניחות.
את מוזמנת לקרוא עוד פרטים על ריפלוקס ומחלת ריפלוקס באתר שלי (חפשי לפי שמי בגוגל).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע להסמכה
חנה10/03/2020קודם כל תודה רבה על תשובתך המפורטת.
אשמח להתייחסותך גם לנושא הסמיכות של הפורמולה כי זה קצת מבלבל אותי , ואשמח לדעת אם עלי להיערך עם פיטמות בעלות חור מוגדל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנפמיל AR- המשך
ד"ר אחיה אמיר10/03/2020כפי שציינתי ניתן להסמיך פורמולה רגילה בקורנפלור או דייסה אחרת.
אין מינון מדוייק- צריך להתנסות. בד"כ- כפית (מטרנה) על 100 מ"ל בערך- מסמיכה היטב.
וכן- לעיתים עם הסמכת הפרומולה יש צורך בפטמה גדולה יותר- הפכי את הבקבוק ובדקי אם מטפטף (אמור לטפטף באיטיות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)