מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בנוגע לאנפמיל לתינוק עם רפלוקסאורית13/05/2020
ד"ר אחיה אמיר שלום, קיבלנו מרשם לאנפמיל בעקבות חשד לרפלוקס אצל בני בן ה-4 חודשים ואני קצת מבולבלת, חברות שלי שנותנות תמ"לים AR אחרים אמרו שהן רכשו פטמה מיוחדת כי הפטמה הרגילה כל הזמן נסתמת ואילו הרוקח הסביר לי שאין צורך בפטמה מיוחדת כי האנפמיל נשאר נוזלי ומתעבה רק בקיבה של הילד, הרופא לא ציין שום דבר על זה ואני לא מצליחה להשיגו, אשמח לעצתך, תודה אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פורמולת AR ופטמות בקבוק
ד"ר אחיה אמיר14/05/2020הי אורית
הרוקח צודק.
מרקם הפורמולה בעת ההכנה, דומה מאוד לזה של פורמולה רגילה.
פורמולות האנטי-ריפלוקס (AR) הופכות סמיכות רק לאחר הבליעה, לרוב עם החשיפה לסביבה החומצית בקיבה.
לכן, קרוב לוודאי שאת יכולה להשתמש בפטמה רגילה.
אם בכל זאת, תתרשמי שהזרימה פחות חלקה ממה שאת רגילה- תעלי במידה אחת מעלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך, עוד משהו שלא ברור לי
אורית14/05/2020ד"ר אחיה אמיר שלום, ראשית תודה על המענה המהיר.
עוד משהו שלא ברור לי, הבנתי שחלק מהתמ"לים מסמכים בבקבוק וצריך לחכות כמה דקות שיסמיכו, מעבר להקלה המשמעותית שבזה שלא צריך להמתין, יש יתרון נוסף לתמ"ל שמסמיך בקיבה מול תמ"ל שמסמיך בבקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד על פורמולות אנטי-ריפלוקס
ד"ר אחיה אמיר17/05/2020אורית, לפורמולות השונות יש פטנטים שונים להסמכה- לפיכך לעיתים הוראות ההכנה מעט שונות בין סוג זה לאחר.
אף אחת מהפורמולות לא הוכחה כ"טובה" יותר מאחרות.
אני מציע מראש לשקול טוב אם הפורמולה נחוצה. יש לזכור- אומנם הן מפחיתות מעט ארועי פליטה הנראים לעין, אך אין להם השפעה על אי-שקט או כאבים שלעיתים נגרמים כתוצאה מריפלוקס משמעותי. בנוסף- לרוב מופיעה גם עצירות ברמה כזו או אחרת (לרוב לא קשה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
אורית17/05/2020מעריכה את זה מאוד. יום טוב, אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)