מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- כאבים במותן לבחור צעיר וחשד לבעיה בכליותרונן20/05/2020
שלום רב,
אני בן 17.5 ומזה כשנתיים שאני סובל מכאבים באים והולכים במותניים (בעיקר במותן ימין).
התופעה מתגברת מאד באופן מובחן לאחר אכילת שוקולד מריר (וככל שהוא איכותי יותר ועם אחוזי קקאו גבוהים יותר - כך יותר כואב) ולעתים גם לאחר אכילת בשר (בעיקר בשר מעובד - נראה לי שבעיקר בשר שמכיל סודה לשתיה).
תהיתי האם ייתכן שאלו הכליות? כשהכאבים רק התחילו עשו לי US כליות ודרכי שתן שהיה תקין.
האם ייתכן שיש שם אבן? האם יש מקום לחזור על ה-US? האם צריך להרחיק עד כדי CT?
בנוסף, אשמח לדעת האם במידה ויש אבן - האם מתרחשת פגיעה מזדחלת בתפקוד בכליה?
אשמח להתייחסותך
בתודה,
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים במותניים
ד"ר אחיה אמיר21/05/2020הי רונן, לא בטוח שאתה בפורום הנכון...
אנסה לעזור.
אתה מתאר תלונות מאוד ספציפיות המופיעות לאחר אכילת מזונות מאוד ספציפיים.
שוקולד מריר מובחר- הוא סה"כ אוכל די "בריא"- דל בסוכרים ודל בשומנים.
להבדיל, בשר מעובד זה שם כולל למדי ויכול לכלול מזון מאוד שומני.
מבחינה גסטרואינטסטינלית- במידה ויש אבנים בדרכי המרה, ניתן לשער שמאכלים שומניים יכולים לעורר אותם. אך אין לי הסבר לשוקולד המובחר.
אני לא בטוח שהאסוציאציה שתארת היא אכן אמיתית.
צריך לוודא כי אין לך עצירות, שלא מדובר בכאבים שנובעים משרירים תפוסים או כאבי גב שמקרינים למותן.
בכל אופן זה דורש שיחה יותר ארוכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונן21/05/2020שלום דר' אחיה ותודה על תשובתך המנומקת.
להבנתי, הכאבים הם מאד ממוקדים לאזור הכליות והם התחילו אצלי לראשונה לפני כשנתיים לאחר נטילת כמויות גדולות של ויטמין D וסידן (עקב כאבים שהיו לי ברגל וחבר אמר לי שאולי כדאי לי לנסות לחזק את העצמות ע"י האחרונים).
מיד הפסקתי עם הכדורים הללו והכאבים נמוגו, אך מאז הם מדי פעם שבים, בעוצמות משתנות.
הכאבים במתניים קורים לי גם ללא קשר לשוקולד מריר, אבל לאחר אכילת שוקולד מריר אני יכול לומר באופן מובחן ודי בבטחון שהוא מעורר אותם, לאחר למעלה מ-20 פעמים שחזרתי ובחנתי את הסוגיה על עצמי.
ידוע לי איפוא ששוקולד מריר, ודאי שאיכותי, עשיר באוקסלטים ואינו מומלץ לאנשים עם אבנים בכליות/עם היסטוריה של אבנים - ולכן הדבר על אחת כמה וכמה הדליק אצלי נורה.
לצערי זה לחלוטין לא שרירי, הכאבים הם באזור המותן בצד של הבטן והם קורים בהקשר לאכילת מזונות מסויימים/נטילת כדורים/תוספי מזון בלבד.
אין לי עצירות.
בעבר נערך לי אולטרסאונד כליות ולא אותר הידרונפרוזיס. אך מאז הבעיה החמירה. האם מדובר בבדיקה בעלת רגישות גבוהה לאיתור אבנים בכליות?
אשמח לעצה
תודה רבה,
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים במותניים- המשך
ד"ר אחיה אמיר21/05/2020הי שוב רונן
הכליות הן אבר פנימי עם עצבוב שאינו ספציפי כלל.
אין כזה דבר- כאבים בכליות. כאב שמקורו בכליות ייתבטא בד"כ ככאב במותן/גב תחתון/בטן.
העברת אבן בדרכי השתן היא מאורע חריג ומאוד מאוד כואב- כבר בתהילים נכתב- "....יסרוני כליותי..". זה בוודאי לא ארוע שחוזר על עצמו בתדירות כפי שאתה מתאר, וודאי שאין קשר לאכילת מזון כזה או אחר.
אבנים בדרכי מרה ניתן להדגים בבדיקות הדמייה- לרוב US מספיק, ולעיתים יש צורך ב- CT. אך כאמור- איני חושב שזה העניין אצלך.
נשמע לי שאתה קורא יותר מדי אתרים רפואיים.
פגישה עם רופא מסור תעזור לך הרבה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך2
רונן21/05/2020שלום דר' אחיה,
לא אמרתי שהכאבים הם בכליות, אלא באזור - במותן. רק שאלתי האם ייתכן שאלו הכליות.
למעשה אני גם סובל מכאבים בדיוק באזורים שתארת (גב תחתון ובטן+הקרנה למפשעה מדי פעם), ובבקשה אל תמהר לתייג אותי כהיפוכונדר או משהו מהאזור הזה, משום שאיני.
אדרבא, סף הכאב שלי גבוה משל כל מי שאני מכיר ואיני מרבה בתלונות או בייחוס חולאים שונים ומשונים לעצמי.
עם זאת, בשל המטרד הזה שלא בא על פתרונו, כן יצא לי להשכיל מעט (ואני מאמין שזה מעשה אחראי) - אך זה הכל.
ברור לי שאבן בדרכי השתן היתה מביאה לכאבי תופת שהיו מביאים אותי למיון ולא מאפשרים לי כתיבה שלווה יחסית בפורום הזה.
להבנתי כיס המרה ממוקם גבוה יותר (בחלקו התחתון של צדו הימני של כלוב הצלעות?) ממיקום הכאבים שלי.
אני מניח שאני בעיקר אובד עצות ומנסה להבין מה זה שגורם לי לכאב הטורדני הזה שמייסר אותי, אבל בסוף.. שוב.. אני נענש בפקפוק רק משום שטרחתי לקרוא מעט בנושא.
להבא אדאג להשמע יותר בור.
תודה עד כאן
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים במותניים- המשך
ד"ר אחיה אמיר24/05/2020חס וחלילה- רונן.
המשך להשכיל!
להערכתי, מבחינה מעשית, הצעד הנכון ביותר הוא להתייעץ ברופא מסור, ולא לנסות למצוא פתרונות "עשה זאת בעצמך" אונליין ולהגיע לרופא עם ה"אבחנה" או רשימת מטלות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)