קשת ימנית וקומרל לחץ קל על הושט

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• קשת ימנית וקומרל לחץ קל על הושט
    דנה
    02/06/2020

שלום ד"ר,
    בני בן 5.5 מאובחן עם קשת ימנית alsa וקומרל. בבדיקת בריום סביב הלידה הודגם לחץ חיצוני אחורי ואלכסוני קל של הקשת ועורק תת בריחי שמאלי על ושט. בשבוע שעבר התלונן על כאב באזור הלב וצלעות למטה בשמאל. בדיקת אקו לב תקינה ואקג תקינה. היכן נמצא הקשת/העורק השמאלי? מתחת לצלעות? במידה והכאב כתוצאה מהלחץ על הושט איזה טיפול ניתן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מומים וסקולריים, לחץ על הושט וכאבים.

ד"ר אחיה אמיר
    02/06/2020

הי דנה
    ראשית, ברפואה בכלל לא מומלץ להשתמש בקיצורים....
    אני מבין ש- "alsa" זה קרוב לוודאי- "aberant left sub-clavian artery", אך מה זה "קומרל" איני מבין. זה בכלל בעברית או באנגלית?

בכל אופן- לבנך ככל הנראה יש מומים וסקולריים. דהיינו כלי הדם הגדולים היוצאים מן הלב אינם נמצאים בסדר הרגיל. עם זאת, ככל שמסרת את המידע- אני מבין שהלב עצמו במנח, מבנה ותפקוד תקינים. הלא כך?!

לחץ על הושט עלול לגרום במקרי קיצון לחסימה או קושי בבליעה- לרוב יתבטא בתחושה שהאוכל אינו יורד בחופשיות, בייחוד בעת בליעת "ביסים" גדולים. לעיתים ילדים מרבים בשתייה בעת האכילה על-מנת לעזור לאוכל לרדת במורד הושט.
    באופן טיפוסי תלונות אלו יופיעו בגילאים צעירים. ככל שגדלים- קוטר הושט גדל והסיכונים להופעת תסמינים בשלב מאוחר- נמוכים.

בכל מקרה, באופן רגיל, לחץ על הושט אינו גורם לכאבים.
    להערכתי אין קשר בין המומים המולדים (הקלים) של בנך לבין התלונות אותן את מתארת.

אפשרויות אחרות שיש לשקול- בנך קיבל מכה, מתח שריר כתוצאה ממאמץ או פעילות גופנית, כאב הנובע משיעול טורדני, או דלקת בדרכי העיכול העליונות.

אני מציע שבשלב ראשון תגשי לרופא הילדים שינסה להבין אם מקור הכאבים במערכת השלד והשרירים או שהמקור הוא איבר פנימי.
    במידת הצורך יפנה אותך לאינסטנציה המתאימה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו