תוספתן מוגדל ללא כאבים חמורים - כרוני?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תוספתן מוגדל ללא כאבים חמורים - כרוני?
    אבגד
    07/06/2020

שלום ד"ר, שאלה דחופה עבור ילד בן 3.5.
    התלונן על כאבי בטן לא חמורים לסירוגין לתקופה של מעל חודש, מתפקד רגיל, תיאבון יחסית ירוד, באולטראסאונד תוספתן 10 מ"מ, חושדים בבלוטות לימפה מוגדלות ותסנין שומני. בקופ"ח רשמו חשד לדלקת כרונית.
    התאשפז וקיבל אנטיביוטיקה השבוע אך ללא אבחון מוחלט, בדיקות הדם לא מעידות על דלקת. לא נראה להם כמו אפנדיציטיס לפי הנינוחות שלו ולא מכירים את הדלקת הכרונית. האם אתה מכיר את התופעה? האם ניתוח הכרחי גם במצב כרוני? האם הדלקת הכרונית עלולה להפוך לאקוטית בילדים ללא תסמינים? האם יש בדיקה נוספת שעליו לעשות? כיצד ניתן לדעת בוודאות שאלו בלוטות לימפה ולא פוליפים או משהו אחר חלילה?
    אולטראסאונד חוזר עוד שבועיים.
    מתלבטים אם ללכת לחוות דעת נוספת בינתיים כי משתחרר היום ללא אבחנה וחוששים לפספס מצב אקוטי. מודה לך מאד על כל תגובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספק אפנדציטיס

ד"ר אחיה אמיר
    07/06/2020

שלום אבגד
    כמובן שלא אוכל להמליץ דרך פורום זה המלצה ספציפית לגבי בנך- שכן לא כל הפרטים ידועים לי ואין לי אפשרות לבדוק אותו.

באופן כללי, אני מתרשם שהבעיה העיקרית במקרה של בנך- שהוא לא מתאים ל"משבצות" הרגילות- מצד אחד אין לו כמובן דלקת חריפה בתוספתן, ומאידך התוספתן לא נראה תקין לגמרי.
    מצבי ביניים שכאלה אכן מבלבלים ואין להם תשובה ברורה- נכון/לא נכון.
    צריך לשקול את הסיכויים (להימנע מניתוח שאולי ואינו הכרחי) אל מול הסיכונים (לדוגמא, התפתחות דלקת חריפה בהמשך וביצוע ניתוח בתנאים פחות אופטימליים).
    גם לאלמנט הזמן, לרמת הפגיעה התפקודית בבנך ולרמת החרדה המשפחתית, יש משקל בהחלטה.
    אתה צודק בדאגתך, אך איני בטוח שיש תשובה מוחלטת וברורה לשאלתך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו