עליה במשקל בן 4 חודשים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• עליה במשקל בן 4 חודשים
    ליטל
    29/07/2020

בני בן 4 חודשים, נמצא באחוזון 2.9 כבר שלושה חודשים.
    עד כה עלה כ150 גרם בשבוע.
    השבוע בשקילה עלה 100 גרם בשבוע (שמר על העקומה שהמציא). האם זו עליה תקינה בגילו? לכמה גרם עליה שבועחת נצפה בגילו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל בן 4 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל בבן 4 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    29/07/2020

הי ליטל
    בגיל הינקות מצופה מהתינוקות שיעלו במשקל לפי צורת עקומות הגדילה הסטנדרטית.
    כמובן שיש תינוקות גדולים יותר או פחות, אך כולם גדלים באותו דפוס- לאורך עקומת גדילה שאמורה לשמר את הצורה של שאר העקומות.
    העובדה שבנך על אחוזון נמוך- אינה בהכרח פתולוגית. זה עשוי להיות קשור למטען הגנטי אותו הוא ירש (מה הגודל של אמא ואבא), זה יכול להיות קשור למשקל לידה נמוך מכל סיבה שהיא ועוד. רק במקרים חריגים זה עלול לנבוע ממצב רפואי כלשהוא.
    בכל אופן, תשומת הלב צריכה להיות מרוכזת בכך שהוא ממשיך לעלות לפי העקומה "שלו" ולא שובר עקומות כלפי מטה- כלומר יורד באחוזון יחסית לשאר בני גילו.

בגיל הזה- בערך- אמורים לעלות- כ- 300-400 גרם לחודש לצורך שמירה על האחוזון.

מקווה שהייתי ברור.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות

ליטל
    29/07/2020

תודה על התשובה המפורטת!
    בעלי ואני רזים, אני רוב חיי הייתי תת משקל.
    בהמשך לתשובה שלך, אני קצת נרגעתי כי אם בחודש עולים כ400 גרם אז הוא עלה יחסית בסדר. אבל עדיין מטרידה אותי שאלה קטנה, יתכן שהעליה האיטית היא בגלל רגישות לחלב בכלל? יכול להיות שהחלב לא נספג כמו שצריך ולכן העליה היא כזו?
    אגב, בגובה הוא אחוזון 50 ושומר על זה כבר המון זמן.
    כיום ניזון מנוטרילון אר עקב רפלוקס סמוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליית משקל בפעוטות

ד"ר אחיה אמיר
    30/07/2020

מקווה שהבנתי את השאלה-
    אלרגיה לחלבון חלב פרה- אינה מתבטאית בחוסר ספיגה וכתוצאה מכך חוסר עלייה מספקת במשקל, אלא בהתפתחות דלקת (פריחה, שלשול, הקאות וכו').
    רק במקרים "מוזנחים" של דלקת מפושטת במעי- עלולה להתפתח, בשלב מאוחר, תת-ספיגה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו