הליטוזיס עם טעם מר בפה וחשש לבעיה של גסטרו

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• הליטוזיס עם טעם מר בפה וחשש לבעיה של גסטרו
    הדר
    30/07/2020

ד"ר אמיר שלום רב,
    שאלה - מעל לחצי שנה יש לי הליטוזיס המלווה בטעם מר בפה. רופא שיניים שלל שהבעיה מקורה מנפה עצמו. אף אוזן גרון - נתן אנטיביוטיקה לנזלת הכרונית שהייתה, ובדיקת חיידק הליקובקטור יצאה שלילי. שום דבר לא עזר. תחילה, הלכתי לרופא גסטרו ששלל שהבעיה מגיע מהגסטרו מאחר שאין לי צרבות כלל.

רציתי לשאול אותך - האם ייתכן שהבעיה כן נובעת מהגסטרו? למרות שאין לי צרבות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליטוזיס

ד"ר אחיה אמיר
    03/08/2020

הי הדר
    הליטוזיס (ריח רע מהפה) היא בעיה קשה.
    ראשית, מציע לוודא כי הבעיה אכן קיימת באופן אובייקטיבי- האם קיבלת פידבק שלילי מאנשים קרובים לך?

הריח הרע, מקורו לרוב בחיידקים שמשגשגים יותר מהרצוי. הבעיה היא שהחיידקים לרוב נמצאים מ"חוץ" לגוף, כך שהם לא נגישים למערכת החיסון.
    - ראשית, טוב עשית שנבדקת ע"י רופא שיניים- מזון רקוב שמתחבא בחלל נסתר עלול להוות מקור.
    - שנית, הייתי מציע לצחצח שיניים בתדירות גבוהה מהרגיל- כולל צחצוח הלשון.
    - בנוסף - מציע לשנות דיאטה, ייתכן והחיידקים משגשגים בגלל תכולת סוכר גבוהה בדיאטה שלך, או משהו דומה.
    - ניתן לנסות פרו-ביוטיקה.
    - בסוף-בסוף, אם כלום לא עזר- הייתי ממליץ לנסות טיפול אנטיביוטי- פלאג'יל לדוגמא.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו