גסטרופרזיס וכאבים לאחר האוכל - מה הטיפול?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• גסטרופרזיס וכאבים לאחר האוכל - מה הטיפול?
    יוסי
    01/09/2020

בביקור במיון מזמן נאמר לי שאני סובל מזה פעם בתקופה מסויימת זה בא, אין גזים אין שום דבר, רעב או תחושה כזאת, אבל אין ברירה חייב לאכול. יציאות יש אבל יש לי נפיחות רבה למעלה באיזור הקעבה אפגסרי.ז
    ה באמת סבל כי את מרגיש תבטן כמו בקע!
    עכשיו עדיין אני לא יודע מה הטיפול הכי מומלץ. במיון קיבלתי פראמין לתקופה קצרה. רופא שלי אמר שזה לשחרר את הסתימה. למרות שיש לי יציאות.
    יש תרופה עם פחות תופעות לוואי שהכי מומלצת לדבר הזה?
    יש לציין שאחרי ארוחה אני מרגיש גיהינום שאוכל תקוע למעלה ורק אחרי כמה שעות יורד לאט לאט, אבל נפיחות קיימת עדיין.
    אשמח לדעת באמת מה הטיפול? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גסטרופרזיס

ד"ר אחיה אמיר
    01/09/2020

הי יוסי
    אם מדובר בתסמינים החוזרים על עצמם, ראשית חוכמה יש להשלים תהליך בירורי.
    גסטרופרזיס- היא חולשה (מעין שיתוק חלקי) של הקיבה; לעיתים ללא קשר למערכת העיכול התחתונה כך שיציאות יכולות להמשיך. לרוב נגרמת כחלק או בעקבות זיהומים ויראליים של מערכת העיכול העליונה.
    אך אם אתה סובל מארועים חוזרים- יש צורך בבירור נוסף- בירור אנדוסקופי, צלומים חוזרים בעת בליעת חומר ניגוד (בדיקת וק"ת), ואו בדיקת מנומטריה.

להקלה סימפטומטית בלבד- פרמין היא אכן תרופה מוכרת.
    אפשרות נוספת היא האנטיביוטיקה אריתרומיצין.
    2 התרופות גורמות לתנועתיות יתר במערכת העיכול התחתונה.
    אפשרות נוספת היא לנסות טיפול סותר חומצה - כגון אומפרדקס.

הייתי מתחיל את הסיבוב אצל גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם תודה על המענה המהיר המשך

יוסי
    01/09/2020

עברתי גסטרו 3 פעמים קולו 2 .
    אני מתכון למערכת העיכול העליונה.זה פעם שניה האמת וזה הרגשה נוראה.למה צריך אנטיביוטיקה אתה מתכון לזינט??
    לגבי הנפיחות הפראמין יעזור??
    מבחינת אכילה אני עדיין אוכל דברים רגילים .אני סובל ממעי רגיז וטחוריפ פנימים מדממים שחכתי לציין
    מה המרווחי זמן שבין התרופות.הבנתי שפראמין אסור אם כול תרופה לגבי סותרי חומצה אני מקבל נקסיום אבל מה שנאמר לי במיון שאולי הוא הגורם לבעיה.
    מה הצעתך
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם תודה על המענה המהיר המשך

יוסי
    01/09/2020

משהו נוסף דר יקר
    1 לגבי ההרגשה כאילו השריר של הקיבה למכלה נסגר או נפתח זה עדיין לא הבנתי.מה שכן הבנתי זה תנועה לא רצונית.אני לוקח קלונקס האם יש קשר אולי?
    2 לגבי מה שהבנתי יש קשר הדוק להעצב התועה.לא מצאתי שום מידע איזה הפרעות נגרמות מעצב התועה??
    קיים טיפול לעצב התועה???
    יש בעיה נירולגית ברקע
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרופרזיס וכו'

ד"ר אחיה אמיר
    02/09/2020

היי יוסי
    אתה מתאר תמונה קלינית מאוד מורכבת.
    לצערי, לא נראה לי שאוכל לספק לך פתרון דרך פורום זה.
    אנא, פנה לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לגבי מה שרשמת דר

יוסי
    03/09/2020

אני יודע שזה קצת מורכב.העניין שרציתי לדעת סך הכול מה זה עצב התועה??ואיזה בעיות קשורות אליו?
    לגבי גסטרופזיסט .מומלץ להתחיל בפראמין שיעזור קצת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרופרזיס- סיום

ד"ר אחיה אמיר
    03/09/2020

שלום שוב יוסי
    אתה בהחלט יכול לנסות לקחת פרמין ולראות אם חלה הטבה, אך זה אינו טיפול מתאים לבעיה כרונית. זהו טיפול זמני בלבד ולטווח קצר. אם תחול הטבה- זה יאושש את אבחנת העבודה כי מדובר בגסטרופרזיס.

לא ברור לי באיזה הקשר הרופא הזכיר את "העצב התועה", או בשמו המוכר יותר- עצב הואגוס. מדובר בעצב היוצא ישירות מגזע המוח ואחראי לפעילות הגוף בזמן מנוחה. זה העצב הגורם לירידת דופק הלב, ירידת לחץ דם, ולהפעלת מערכת העיכול. עצב זה גם תורם להפרשת חומציות בקיבה.
    אך מעבר למידע זה, איננו מטפלים (להוציא מקרים חריגים שבחריגים) ישירות בעצב זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו