תוצאות צילום בטן ילדה עם עצירות

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תוצאות צילום בטן ילדה עם עצירות
    לי
    17/09/2020

שלום רב דוקטור,
    אנחנו מתגוררים בחו״ל.
    הילדה שלי בת 8, יש לה עצירות כבר חצי שנה והיא מטופלת במרככי צואה.
    היינו אצל רופא כירורג ילדים ששלח אותה לצילום בטן וזה ה impression מהדוח של ה XRAY בטן::
    Marked gaseous distention of the small and large bowl without significant stool retention.
    Density in the pelvis could be related to a distended bladder versus stool impaction in the rectum.
    מה המשמעות של הממצאים?
    האם מומלץ לראות גסטרולוג ילדים או רופא ילדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלום בטן בילדה עם עצירות

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2020

שלום לי
    צילום בטן לא תורם במיוחד בסיטואציה זו. התאור של הממצאים מרמז שאולי ייתכן ויש אגירת צואה בחלחולת (רקטום)- אך לא מעבר לכך, ואת זה ככה"נ ידעתם גם קודם.
    אין בצלום ממצאים מדאיגים.

ממליץ על טיפול מסודר לעצירות- הכולל שינויי דיאטה, שינויים בהתנהגות היומיומית ושימוש במרכך. התכשיר המומלץ הוא PEG-3350 (שמות מסחריים- נורמולקס, פגלקס, מירלקס ועוד).
    אם טיפול סימפטומטי לא עוזר- לעיתים נדרש בירור יותר נרחב.
    מוזמנים להיכנס לאתר שלי (חפשו בגוגל לפי שמי) לקצת יותר אינפורמציה.
    בהצלחה, ושנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה לשאלותיי

לי
    17/09/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לי
    17/09/2020

האם לדעתך בדיקת Gastrografin enema יכולה להתאים במצב שמרכך צואה Miralax לא בדיוק עוזר?
    האם לדעתך מומלץ לראות גסטרולוג ילדים או רופא ילדים להמשך בירור/ טיפול?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות

ד"ר אחיה אמיר
    17/09/2020

שלום שוב לי.
    לרוב- עצירות יכולה להיות מטופלת ע"י רופא הילדים (בהנחה כמובן שהוא קומפטנטי). לעיתים, כאשר לא מצליחים, או כאשר יש פרטים מדאיגים בסיפור המעשה- לדוג' עצירות שהחלה מהיום הראשון לחיים, נדרשת מעורבותו של גסטרואנטרולוג.
    חוקן עם גסטרוגרפין (לעיתים נקראית הבדיקה בשמה הישן- חוקן בריום) נדרש רק במקרים חריגים, כאשר חושדים בבעיה מולדת, מום אנטומי וכו'.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה

לי
    17/09/2020

דוקטור מאיר,
    אני מאוד מודה לך על המענה המהיר ועל המידע המועיל
    נפנה לרופא הילדים להמשך טיפול.
    שנה טובה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו