בליעת גוף זר - המשך לשאלה הקודמת

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בליעת גוף זר - המשך לשאלה הקודמת
    שרון
    20/09/2020

בהמשך לשאלתי מטה.
    אתמול הילד הקיא אחרי שאכל מרק טחון וכמה חתיכות של קציצה. זו פעם ראשונה שזה קרה. ייתכן שהעמסתי עליו.
    הילד מתנהג כרגיל אבל מידי פעם הוא משתעל. בעיקר בשינה. כרגע הוא מנוזל אז אני לא יודעת אם לקשר לזה או שחתיכת אבן תקועה לו איפשהו. השאלה שלי היא האם יכולה להיות בטוחה שאין לו חתיכת אבן איפשהו כי הוא עדיין משתעל מידי פעם. למרות שבמיון לא ראו צורך בברונכוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליעת גוף זר

ד"ר אחיה אמיר
    21/09/2020

הי שרון
    דאגתך ברורה.
    אנחנו יודעים היכן הגוף הזר נמצא. גוף זר מסוג אבן נצפה בקלות בצילומי רנטגן- נראה בצבע לבן בוהק (לרוב יותר לבן ובוהק מהעצמות). לפי מה שסיפרת- האבן נצפתה בבטן. לפיכך למה לחשוב שהיא נמצאית במערכת הנשימה??
    לפי הפרטים שמסרת אני מתרשם כי בלי שום קשר לבליעת האבן, בנך חטף זיהום קל: חום, שיעול, שלשול- תסמינים המתאימים לזיהום ויראלי לא ספציפי.
    לא חושב שיש קשר לבליעת האבן.
    צריך לטפל בו כמו בכל הפעמים האחרות בהן היה עם חום ותסמינים.
    לגבי האבן- מראש גוף זר שכזה הוא מסוג שלרוב לא גורם לבעיות מיוחדות. בהנחה שהאבן אינה גדולה במיוחד- היא כבר מזמן עברה את החלק הצר ביותר במערכת העיכול (השליש התחתון של הושט) ולפיכך הצפי הוא שהיא תתקדם לאיטה עד יציאתה כדרך הטבע.
    במידה ולא זיהיתם אותה ביציאות, ניתן לחזור על צילום בעוד שבוע.
    לא הייתי מבצע בדיקות נוספות בשלב זה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעת אבן

שרון
    21/09/2020

תודה לך דר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו