מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- רפלוקס ואספירציה אצל תינוקת בת חודשייםליאת25/09/2020
שלום
יש לי תינוקת בת חודשיים שמזה חודש נחנקת בזמן שאוכת מידי פעם, ממש ניתן לשמוע את האוכל עולה תוך כדי שהוא יורד ולפעמים היא לא מצליחה לבלוע הכל ונחנקת, ממש שומעים קולות בליעה חזקים יותר כשהאוכל עולה בזמן שיורד. היא כמובן לא נינוחה בזמן האכלה, מאוד סובלת.. היא עולה במשקל טוב ולכן הרופאה לא מודאגת ולא רוצה לבצע מבחן בליעה. אני חוששת מאספירציה ואני מרגישה שהרפלוקס לא מטופל כלל... מידי פעם עולה לה גם לא כשאוכלת אבל הקושי העיקרי זה כשאוכלת. האם זה דבר נפוץ ברפלוקס? ילדי האחרים סבלו דווקא אחרי האוכל והיה להם רפלוקס סמוי אך לא חוו עליה של האוכל בזמן אכילה.
אבקש עצה מה לעשות מכאן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריפלוקס / השתנקות
ד"ר אחיה אמיר27/09/2020היי ליאת
אני חושב שאת מתארת למעשה מספר תצפיות שונות, וההתייחסות שונה ביניהן.
אם את מוטרדת מהשתנקויות- דהיינו ארועים בהם בתך משתעלת, מאדימה (במקרים קיצוניים הכחלה) וכו' זה עניין אחד. בילדים בריאים, שאינם פגועים נוירולוגית הסיכון לאספירציה נמוך ביותר. האם הייתה לה דלקת ריאות?!
אם את מוטרדת מכך ש"עולה" לה, דהיינו ריפלוקס- זה עניין אחר. ראשית יש לברר אם מדובר בריפלוקס בלבד, או מחלת ריפלקוס, והמענה בהתאם.
מענה פרטני, לרוב דורש שיחה עם ירידה לפרטים. פחות מתאים לפורום כגון זה.
נשמע שאת מקבלת מענה לא רע מרופאת הילדים.
אך אם את עדיין לא רגועה, או מרגישה שלא כל הבעיות קיבלו מענה מספק- יש צורך בהתייעצות בגסטרואנטרולוג - ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)