רפלוקס ואספירציה אצל תינוקת בת חודשיים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• רפלוקס ואספירציה אצל תינוקת בת חודשיים
    ליאת
    25/09/2020

שלום
    יש לי תינוקת בת חודשיים שמזה חודש נחנקת בזמן שאוכת מידי פעם, ממש ניתן לשמוע את האוכל עולה תוך כדי שהוא יורד ולפעמים היא לא מצליחה לבלוע הכל ונחנקת, ממש שומעים קולות בליעה חזקים יותר כשהאוכל עולה בזמן שיורד. היא כמובן לא נינוחה בזמן האכלה, מאוד סובלת.. היא עולה במשקל טוב ולכן הרופאה לא מודאגת ולא רוצה לבצע מבחן בליעה. אני חוששת מאספירציה ואני מרגישה שהרפלוקס לא מטופל כלל... מידי פעם עולה לה גם לא כשאוכלת אבל הקושי העיקרי זה כשאוכלת. האם זה דבר נפוץ ברפלוקס? ילדי האחרים סבלו דווקא אחרי האוכל והיה להם רפלוקס סמוי אך לא חוו עליה של האוכל בזמן אכילה.
    אבקש עצה מה לעשות מכאן..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס / השתנקות

ד"ר אחיה אמיר
    27/09/2020

היי ליאת
    אני חושב שאת מתארת למעשה מספר תצפיות שונות, וההתייחסות שונה ביניהן.
    אם את מוטרדת מהשתנקויות- דהיינו ארועים בהם בתך משתעלת, מאדימה (במקרים קיצוניים הכחלה) וכו' זה עניין אחד. בילדים בריאים, שאינם פגועים נוירולוגית הסיכון לאספירציה נמוך ביותר. האם הייתה לה דלקת ריאות?!
    אם את מוטרדת מכך ש"עולה" לה, דהיינו ריפלוקס- זה עניין אחר. ראשית יש לברר אם מדובר בריפלוקס בלבד, או מחלת ריפלקוס, והמענה בהתאם.

מענה פרטני, לרוב דורש שיחה עם ירידה לפרטים. פחות מתאים לפורום כגון זה.
    נשמע שאת מקבלת מענה לא רע מרופאת הילדים.
    אך אם את עדיין לא רגועה, או מרגישה שלא כל הבעיות קיבלו מענה מספק- יש צורך בהתייעצות בגסטרואנטרולוג - ילדים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו