מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- צילום בטן X-ray לילדה בת 8 עקב עצירות ממושכתלי07/10/2020
שלום רב דוקטור אמיר
כבר פניתי אלייך בפורום לפני מספר שבועות.
לבת שלי (8) עשו צילום רנטגן בבטן עקב עצירות ממושכת של כ 7 חודשים תוך ושימוש במרכך צואה Miralax גם מספר חודשים.
תוצאות הצילום: impression
1. . Marked gaseous distention of the small and large bowl
without significant stool retention
מה ממצא זה אומר? האם המשמעות זה שיש ריבוי גזים אך ללא אגירת צואה? האם זה ממצא חריג שאינו מתאים לעצירות פונקציונלית אלה למשהו מורכב יותר?
2. Density in the pelvis could be related to a distended bladder versus stool impaction in the rectum.
למה הכוונה density in the pelvis?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלום בטן בילדה עם עצירות
ד"ר אחיה אמיר07/10/2020היי לי
אני מניח שאת לא צריכה תרגום מאנגלית לעברית (בכל אופן, גוגל יכול לעשות זאת באופן סביר).
כפי שציינתי בעבר, צלום בטן אינו הכרחי לצורך אבחנת עצירות- אינו מאבחן ואינו שולל עצירות, ולפיכך לרוב מיותר אם זו השאלה.
עם זאת, הממצאים המתוארים יכולים להתאים לעצירות. לא מתואר ממצא מדאיג, והממצאים בהחלט יכולים להתאים לעצירות פונקציונלית.
מתוארת סמיכות (DENSITY)- היכולה להתאים לתוכן צואתי קשה או לחילופין לשלפוחית שתן מוגדלת.
לעיתים, משנית לעצירות, נוצרת אצירת שתן (בשלפוחית)- לרוב בשל לחץ ישיר של המעי על צנור השופכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
לי07/10/2020המון תודה על ההסבר והמפורט ועל הסבלנות הרבה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)