צילום בטן X-ray לילדה בת 8 עקב עצירות ממושכת

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• צילום בטן X-ray לילדה בת 8 עקב עצירות ממושכת
    לי
    07/10/2020

שלום רב דוקטור אמיר

כבר פניתי אלייך בפורום לפני מספר שבועות.
    לבת שלי (8) עשו צילום רנטגן בבטן עקב עצירות ממושכת של כ 7 חודשים תוך ושימוש במרכך צואה Miralax גם מספר חודשים.

תוצאות הצילום: impression

1. . Marked gaseous distention of the small and large bowl
    without significant stool retention

מה ממצא זה אומר? האם המשמעות זה שיש ריבוי גזים אך ללא אגירת צואה? האם זה ממצא חריג שאינו מתאים לעצירות פונקציונלית אלה למשהו מורכב יותר?

2. Density in the pelvis could be related to a distended bladder versus stool impaction in the rectum.

למה הכוונה density in the pelvis?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלום בטן בילדה עם עצירות

ד"ר אחיה אמיר
    07/10/2020

היי לי
    אני מניח שאת לא צריכה תרגום מאנגלית לעברית (בכל אופן, גוגל יכול לעשות זאת באופן סביר).
    כפי שציינתי בעבר, צלום בטן אינו הכרחי לצורך אבחנת עצירות- אינו מאבחן ואינו שולל עצירות, ולפיכך לרוב מיותר אם זו השאלה.
    עם זאת, הממצאים המתוארים יכולים להתאים לעצירות. לא מתואר ממצא מדאיג, והממצאים בהחלט יכולים להתאים לעצירות פונקציונלית.
    מתוארת סמיכות (DENSITY)- היכולה להתאים לתוכן צואתי קשה או לחילופין לשלפוחית שתן מוגדלת.
    לעיתים, משנית לעצירות, נוצרת אצירת שתן (בשלפוחית)- לרוב בשל לחץ ישיר של המעי על צנור השופכה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה

לי
    07/10/2020

המון תודה על ההסבר והמפורט ועל הסבלנות הרבה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו