תינוק בן 4.5 חודשים שעושה קקי רק בתנוחת פשפוש באוויר

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 4.5 חודשים שעושה קקי רק בתנוחת פשפוש באוויר
    מיכל
    26/11/2020

תמיד כשאני באה להחליף טיטול יש קצת קקי והוא לא נינוח, אוכל את האגרוף של היד ועושה קולות עצבנות, לפעמים מגיע עד בכי. עד אני שמה אותו עליי כשהפנים שלו כלפי חוץ ומקפלת את הרגליים לכיוון הבטן ורק אז כל הקקי יוצא
    הקקי עצמו נראה תקין, לא גושי - קקי חלק יחסית של הנקה, לעיתים מעט רירי ולעיתים דליל יחסית.
    האם זה אומר שיש לו עצירות? האם זה תקין שהוא תלוי בי ככה?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העדפה תנוחתית לצורך התפנות

ד"ר אחיה אמיר
    26/11/2020

הי מיכל
    קיימים דפוסי יציאה רבים ומשונים, והטווח התקין הוא רחב מאוד.

ברור מסיפורך שלבנך יש העדפה ברורה לתנוחה מסויימת לצורך יציאה. כמו-כן, אני מתרשם שקיפול הרגליים אותו תיארת, מהווה מעין פיזיוטרפיה העוזרת לו גם כן.

מה קורה אם לא תעזרי לו? אפילו מס' ימים?

אם ללא עזרתך, בנך לא יצליח להעביר יציאה- אז אכן מדובר בנטייה לעצירות וייתכן שניתן לסייע לו.
    אם מדובר רק בהעדפה, ובנך מצליח לצאת (גם אם מדובר ביציאה אחת ליומיים-שלושה), אין הדבר מהווה אינדיקציה ברורה לעצירות, ואיני משוכנע שיש צורך בטיפול.
    רופא הילדים שלך יכול לעזור לך להחליט.

בברכה
    ההחלטה אם יש צורך בטיפול,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מאד על תשובתך, בדיוק אתמול

מיכל
    26/11/2020

ניסיתי לאפשר לו לעשות לבד והוא לא עשה לצערי מהבוקר ועד אחר הצהריים. הוא היה ממש באי שקט, היה לי ברור שמציק לו, בסוף אחרי הנקה הוא ממש בכה והרגשתי צורך לעזור לו. רק בתנוחה הנ"ל הוא שיחרר וכמובן אחר כך נרדם.
    אני מרגישה שהוא לא פיתח את שרירי האגן כמו שצריך בעקבות ההרגל הזה וחוששת מאד. אני שמה לב שאם אני לא עוזרת לו הוא שרוי באי שקט יותר מהרגיל.
    העניין הוא שהוא סובל מריפלוקס סמוי קל ורוב הזמן הוא על הידיים אחרי האוכל. לכן ברוב המוחלט של הפעמים היציאות הן בתנוחת הפשפוש או כשהוא יושב על הברכיים שלי כמו ישיבה מזרחית.
    אני אנסה לראות מה יקרה אם במשך יומיים לא אעזור לו ונראה.

שוב- מודה לך מאד על התשובה המפורטת והמקצועית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו