בן 5.5 חודשים, קושי ביציאות

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בן 5.5 חודשים, קושי ביציאות
    אביה
    26/12/2020

היי, אשמח לעזרתך כי אני כבר אובדת עצות ומאד מיואשת.
    הבן שלי מגלה אי נוחות ביציאות כבר תקופה של חודשיים פלוס. הוא בהנקה מלאה בלבד. עולה יפה במשקל (8 קילו) ויחסית חיוני. סביב היציאות יש עניין לנו רב, לפני היציאה הוא משמיע קולות חזקים מאד של מאמץ, תופח לעצמו על הבטן מס׳ רב של פעמים תוך נשימות מהירות, צועק, מתפתל, והדרך היחידה בה הצואה משתחררת לו היא בתנוחה כשהוא עלינו עם הרגליים מקופלות כלפי הבטן. בנוסף הוא דורש הנקה לפני השחרור (עוזר לו להרפות את הגוף כנראה). לאחרונה גם כשהוא משחרר את הקקי הוא מגלה חוסר נוחות ולעיתים מתנגד ומיישר את הרגליים חזק, ומשמיע קולות מאמץ גבוהים מאד כשהצואה יוצאת. הוא לא מצליח לעשות בשכיבה או בתנוחות אחרות. זה נדיר מאד ואם קורה אז יצאו לו רק הגזים וממש מעט צואה. גם אם אחכה שעה הוא לא ישחרר הכל לבד. אחרי שמשחרר, הוא נינוח ורגוע. אך לפני מאד חסר שקט, עצבני, מתאמץ ללא הצלחה, לא מצליח להירדם ואם נרדם מתעורר אחרי 5 דקות כל פעם. מבחינת מרקם, הצואה רכה, ירוקה ורירית ביחס לתינוק יונק. אחת לשבוע עד שבועיים יש לו נקודות דם ריריות בצואה בכמות קטנה.
    לא סובל מתפרחת, נבדק ע״י רופא גסטרו ואין פצעים באזורי הטבעת. הגסטרולוגית המליצה לי לעבור לתמ״ל מפורק במידה ונראה מדדי דלקת בבדיקות דם. עשינו בדיקות דם ואין אינדיקציה למדדי דלקת. מאד קשה לי להפסיק את ההנקה כי בהמון רגעים היא דווקא מסייעת לו ולדעתי העברה לתמ״ל רק תקשה על מערכת העיכול שגם ככה ניכר שרגישה, ותוסיף תפרחות וכדומה... אנחנו עושים דיקור, ואני בודקת רגישות למאכלים שאני אוכלת בשיטת אייפק. ניסיתי גם להימנע מאלרגנים בהמלצת רופא (סויה חלב ביצים אגוזים שומשום) במשך 3 שבועות ולא ראינו שיפור. יש לציין שמוצרי חלב אני לא צורכת כבר 3 חודשים. הדם המשיך להופיע והצואה עדיין רירית.
    אשמח לדעת מה ניתן לעשות במקרה כזה? יש דרך להקל ולשפר את המצב? האם זה נחשב לעצירות?
    מוסיפה שכרגע הוא לא מקבל ברזל (הזמנתי ברזל עדין שהומלץ לי לתת וצריך להגיע), לא אוכל מוצקים, ולא קיבל חיסון רוטה.
    צירפתי תמונה של הצואה עם הדם שלעיתים מופיע. מקווה שזה בסדר
    מודה לך מאד אם קראת עד כה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 5.5 חודשים, קושי ביציאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים ביציאות בבן 6 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    27/12/2020

הי אביה
    תארת סיפור מורכב שעשוי להסתעף לכל מיני כיוונים.
    את מתארת קושי בהעברת היציאות ויציאות שבפני עצמן אינן תקינות.

נקודות הדם מעידות על תהליך דלקתי במעיים. מירב הסיכויים כי מדובר באלרגיה לחלבון חלב, אך יש צורך לשלול גם זיהומים רלוונטיים (קמפילובקטר וג'יארדיה לדוגמא) או בסבירות יותר נמוכה דלקת מסיבה אחרת.
    בנוכחות דלקת- קשה להגיד אם הכאבים אותם תארת בסמיכות ליציאות נובעים מעצירות או פשוט כתוצאה מהדלקת.
    בכל אופן- צריך להתחיל לטפל ולפי התוצאות להתקדם הלאה.

יש יותר מדרך אחת להתמודד עם הבעיה.
    אני נוטה להסכים עם הרופאה איתה התייעצתם- החלפת כלכלה לפורמולה מפורקת עשויה להקל על בנך. אם יש לך התנגדות קשה לכך, אפשר להתחיל בדברים אחרים ולהשאיר אמצעי זה לסוף.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי ביציאות בן 5.5 חודשים - המשך

אביה
    27/12/2020

היי מודה לך מאד
    האם הגיוני שיש רגישות לחלבון חלב למרות שאני לא צורכת מעל ל3 חודשים מוצרי חלב? צרכתי רק בחודש וחצי הראשונים לחייו.
    לגבי הדלקת, לפי תוצאות בדיקות הדם ניכר כי המערכת החיסונית שלו יציבה ואין עדות למדדי דלקת בגוף. האם יתכן שהאבחון הוא דלקת למרות זאת?
    יש לציין שנקודות הדם מופיעות אחת לשבוע עד שבועיים ביציאה אחת.
    שכחתי לציין שבדיקות צואה יצאו תקינות. אבקש לעשות גם את הבדיקות שהצעת.

ואשמח לדעת אם יש תורים פנויים אצלך בימים הקרובים? כיצד ניתן לקבוע תור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים ביציאות

ד"ר אחיה אמיר
    27/12/2020

הי שוב אביה
    בקצרה- למרות שלא צרכת מוצרי חלב, אלרגיה עדיין באה בחשבון, וכאמור היא האבחנה הסבירה.
    העובדה שמדדי הדלקת בבדיקות הדם- תקינים, אינה מעלה ואינה מורידה, שכן לרוב- הדלקת מקומית בלבד ולא סיסטמית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו