כאבי בטן תחתונה אחרי אכילה מועטה

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן תחתונה אחרי אכילה מועטה
    אמא
    30/01/2021

שלום
    בני בן חמש.
    סבל ביהדות מריפלוקס. עבר אחרי כמה חודשים.
    מגיל שנה סובל מסינדרום ההקאות המחזוריות מלוות המיגרנה

מקבל תרופת זופרן מרוסקת (למרות שאסור לרסק) בערך פעם בחודש כדור או שניים כבר 3 שנים בגלל זה. הכדור עוזר נגד ההקאות אבל גורם לכאבי בטן חזקים.
    כמו כן מקבל לאחרונה דפלפט בסירופ.

בחצי שנה האחרונה סובל לא קבוע, כלומר לפעמים בארוחה מסויימת לא קורה לו כלום ולפעמים אוכל ממש משהו קטן וכמה דקות אחרי מתפתל מכאבים על הריצפה למשל כמה דקות עד שזה עובר. הוא מצביע על איזור הטבור כמקור הכאב.

קבעתי תור לרופאת משפחה. מה זה יכול להיות?
    הוא מסוגל לקחת ביס קטן מכריך וקצת מים - ופצאום יכאב לו מאוד או לאכול ארוחה מלאה בשניצל וכו' ולא יכאב לו אחרי זה.
    היום למשל מהבוקר כאב לו אחרי כל אכילה. אין קשר בהכרח למוצרי חלב או לחם.

מה לבקש מהרופאה? בבדיקות דם? מה חשוב לבדוק?
    האם כדאי לבצע בדיקות עד לתור לרופא גסטרו כחומר סאונד או מה?
    אין לו נקאות או בחילות חוץ מבהתקף של הסינדרום שמגיע בזמן ספציפי.

לי יש רקע של אולקוס כיבים דלקות בקיבה בלבד.
    יש לנו קרוהן במשפחה המורחבת לילד אחד.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן עזים בילד בן 5 שנים

ד"ר אחיה אמיר
    31/01/2021

שלום אמא
    את מספרת סיפור מאוד מורכב שצריך לפרק לגורמים.
    ראשית, אבחנה של CYCLIC VOMITING או ABDOMINAL MIGRANE אינם אופייניים לגיל שנה. על סמך מה בוצעה האבחנה?

שנית, סיפרת שבנך מטופל בדפלפט.
    האם בשל הפרעה פרכוסית? או שבין השורות עולה שלבנך יש נטייה להתפרצויות זעם, או הפרעות התנהגות?

במקרים שכאלה, לעיתים קשה להסתמך על האינפורמציה המתקבלת מהילד, בייחוד בגיל כה צעיר, ובייחוד כאשר לא מתקיים דפוס קבוע, כפי שתיארת יפה.

להערכתי, יש צורך בבירור מסודר שמטרתו זיהוי סימנים אובייקטיביים למחלות אורגניות. אם כמובן יהיו ממצאים חיוביים- ניתן יהיה להתחיל לתת מענה. במידה והבירור יתברר כשלילי, לפחות נדע כי לא מדובר במחלה אורגנית, וניתן יהיה לרכז את המאמץ בשיפור יכולת ההתמודדות שלו ושלכם עם ההתקפים הנ"ל.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ותשובות

אמא
    31/01/2021

שלום דוקטור
    לגבי המיגרנה - יש היסטוריה משפחתית של מיגרנות במשפחה אצל נשים.
    הוא היה מקיא יום שלם מגיל בערך שנה (אפילו פחות).
    אחת לתקופה תמיד מתחיל לפנות בוקר ואז נפסק בערב.
    עם השנים המרווח בין ההתקפים גדל והוא סיפר שקשה לו עם אור הוא ממש מקיא אם מדליקים אור, וכאבים בראש. הקאות רבות עשרות הקאות לאורך חצי יום ואז זה נפסק. גם לא אוהב שיגעו בו ביום הזה. אח"כ הוא סובל עוד כמה ימים מצוואר תפוס והסחרחורות
    ביצעו בירורים של אמאראיי מח ואי אנ ג'י ורופא עיניים ושאר הדברים נשללו.

הדפלפט הוא מקבל נגד המיגרנה וזה סייע בהתקפה האחרונה בכאבים הראש והסחרחורות (חווה סחרחורות קשות) גם ההקאות קצת פחתו.

אני חושבת שהכאבי בטן קשורים לתרופות או לדלקת כי בתקופה האחרונה זה יומיומי וכמעט אחרי כל ארוחה.

השאלה שלי - תור לגסטרו ילדים זה הרבה זמן. כרגע בבדיקות דם מה כדאי לבדוק? שיהיה מוכן שנגיע לגסטרו?
    שנית חוץ מזופרן הרופאה לא מציעה לי דבר. זופרן אסור לרסק ואני מרסקת כי הוא לא בולע. האם הציפוי שלו זה בגלל גירוי בקיבה או מסיבה של שחרור מושהה?
    והוא גם לא תמיד עוזר לרוב לא עוזר והילד מקיא. האם יש עוד כדור שאתם נוטים לתת לילדים? נגד הקאות? פרטיים אמרו לי לא. זה מוזר שיחד שסובל מהקאות אין כדור או נר שיכול להקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד"ר אחיה אמיר
    31/01/2021

תודה על השלמות האינפורמציה.
    אכן, סיפור מעט חריג.
    אני מציע בכל זאת להמתין בסבלנות לתור לגסטרו-ילדים ולבצע את הבירור באופן מסודר. אחרת מירב הסיכויים שהוא יידקר פעם אחת כעת, ופעם נוספת אחרי שתהיו אצל רופא הגסטרו...
    לגבי זופרן- בגילאים צעירים, ניתן לתת בשתיה את התכשיר שמיועד למתן דרך הוריד, כמו סירופ. הטעם לא משהו, אך מסתדרים. אז, לא צריך כלל להתשמש בכדורי זופרן- שמגיעים במינון גבוה למדי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו