שבוע וחצי של שלשולים אצל תינוקת

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• שבוע וחצי של שלשולים אצל תינוקת
    אמא מודאגת
    09/02/2021

שלום תודה לך על מענה אני האמא שכתבתי לאחרונה ההודעה בפורום
    בקשר לבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשיים שיש לה כבר שבוע וחצי ימים של שלשול או יציאה רכה אבל היא כבר יומיים יש לה יציאות רגילות בצענו תרבית צאוה הכול יצא שלילי חוץ התוצאה הזו
    dientamoeba frag pcr חיובי .
    יש לציין שלפני חודשיים או שלושה היה לה תולעים שראיתי בעין ולא בבדיקה תרבית כאשר היה לה גירודים ואי נחות וטופלה שלושה מנות של ורומקס .
    קראיתי בגוגל על טפיל זה dientamoeba frag pcr שנמצא חיובי אבל היא לא מגרדת בכלל מה עלי לעשות האם חייב לטפל ממה הטפיל הזה נובע האם גורם למחלות אני מאוד פחדנית ודאגנית האם זה נמצא אצל ילדים או זה נדיר אצל הבת שלי.היא כבר יומיים בלי שלשול או יצאה רכה חיונית מה מציע כל כך לחוצה האם אפשר לוותר על תרופה האם יש סיכוי שיעבור לבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לציין שאני נותנת לה פרוביוטיקה כל יום מנה וגם ויטמין סי טבעי סירופ וכבר יומיים היא ללא שלשול או יציאה רכה וגם כבר כמה ימים לא נותנת לה מותרי חלב

אמא מודאגת
    09/02/2021

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון.סליחה.

אמא מודאגת
    09/02/2021

סליחה אם אני נודניקת דברץי עם רופא ילדים שלה שהוא מומחה ילדים ואמר לי לא מטפלים כאשר אין תלונות וסבל לילד ואם הילדה כבר יציבה ושלשולים חלפו ואין תלונות חבל לתת לה תרופה הוא בסוף יעלם לאט עם הקקי והמליץ לתת לה אבקה להחזרת חיידקים טובים והמליץ שן שום אחד עם גזר מבושל
    גם אני לא אוהבת תרופות וכבר היא יומיים בלי שלשלול ותומכת בה באופן טבעי האם לדעתך ההחלטה שלנו טובה וזה לא יזיק לה האם לחזור על תרבית אחרי כמה זמן תודה אשמח לחוות דעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול שחלף, וממצא בבדיקת צואה

ד``ר אחיה אמיר
    09/02/2021

הי שוב
    אני שמח לשמוע שבתך החלימה.
    נשמע שהייתה לה מחלת שלשולים סטנדרטית- וירוס בטן ותו לא.

לגבי הבדיקת צואה- מדובר בפרזיט שאינו פתוגני בבני אדם בריאים. מסכים לחלוטין שאין צורך בטיפול.
    אוסיף- שאיני רואה גם צורך במתן פרוביוטיקה או שום או כל תוספת חריגה אחרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך יש לי שאלה...סליחה אם אני מפריעה

אמא מודאגת
    09/02/2021

האם זה מזיק אם לא מטפלים ואם חס וחלילה חזר לה יציאות רכות מה לעשות
    האם זה עובר בהדבקה
    ולתת לה חידקים טובים זה מזיק?
    מה הכוונה הוא לא נמצא באנשים בריאים האם זה אומר שהבת שלי יש לה בעיה שזה נוצר או סתם הדבקה וזה יעבור האם יש טעם לחזור על בדיקת תרבית צאוה סליחה אבל מאוד דאגנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפט שהלחיץ אותי קראתי על אמבות בגוגל

אמא מודאגת
    09/02/2021

. אמבה זו גורמת לזיהום במעי הגס ובשלב מתקדם, תיפגע רירית המעיים ואז ישנה סכנה שהטפיל יחדור אל זרם הדם ומשם אל איברים נוספים כדוגמת הכבד והריאות.

פעמים רבות לא יהיו תסמינים להדבקה אלא אם הזיהום בשלב מתקדם ואז יהיו: כאבי בטן, שלשול, עייפות ואי סבילות למזון.

כל כך נכנסתי לפניקה איך לא לטפל אם הוא גורם לכזה דבר מפחדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו