טיפול בהליקובקטר פילורי

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• טיפול בהליקובקטר פילורי
    מאיה
    12/08/2021

שלום. בת 32 בריאה בדרכ.
    לפני כחודשיים וחצי הופיע לי מעין תחושת ריקנות בבטן. הנחתי שזה מהאוכל שהזמנתי אותו יום. שבועיים לאחר מכן משמע לפני חודשיים, חזרו התחושות למשך כ3 ימים ומשום מה ייחסתי לקפה שכן זה קרה לאחר שתיית קפה בבוקר טרם אכילה. הפסקתי עם הקפה ואכן לא חזר.
    לפני שבועיים לערך החלה תחושת אי נעימות וכן תחושת הריקנות לאחר אכילה אך לא לימים רציפים, יום כן, כמה ימים לא, יומיים כן והלאה. הפעם הלכתי לרופאה ונשלחתי לבדיקת הליקובקטר שיצאה חיובית עם רמה 64 כאשר אני שוב לא מרגישה תסמינים.
    התחלתי טיפול מרובע שמלבד מעט טעם מר בפה יומיים ועייפות לא היו תופעות לוואי נוספות ואף שמחתי והייתי אופטימית שהנושא בפיתרון. אך החל מהיום החמישי החלו רעשים רבים בבטן ותחושת אי נעימות, ייחסתי את זה כתופעת לוואי שפתאום החלה אך הטלתי ספק בכך. היום הופיעה תחושת ריקנות לאחר אכילה. שאלתי היא האם יכול להיות שאין מדובר בתופעות לוואי אלא שאיני מגיבה לטיפול והחיידק שוב תוקף שכן אלו התלונות שהיו מלכתחילה? או האם יש לי כבר כיב מסויים וצריך לאבחן עם עוד בדיקות?
    חשוב לי לציין כי אני נוטלת אספירין בשילוב פרצמטול תחת תרופת אקסידול למיגרנות. אני מאוד מוטרדת שלא יעבור לי ואף כבר חודשת לאכול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהליקובקטר פילורי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיחושי בטן וזיהום ב- HP

ד"ר אחיה אמיר
    15/08/2021

הי מאיה.
    סיפרת סיפור מעט מורכב.
    להערכתי, בשתי מילים- את צריכה לראות רופא.

באופן כללי יותר, אוכל להגיד שלא תמיד יש קשר בין מציאת HP לבין תסמיני בטן. בין 27-40% מהאוכלוסיה נושאת את החיידק בכל רגע נתון. כך שבהחלט יכול להיות שהממצא של HP הוא מקרי אצלך.
    בכל אופן, אם כבר טופלת- האם בדקת שאכן הצלחת להתגבר על הזיהום (ארדיקציה)? יש צורך, חודש לאחר הטיפול לבצע תבחין נשיפה חוזר ולוודא כי החיידק נעלם.

במידה והתלונות ממשיכות, להערכתי לא יהיה מנוס מהתקדמות לגסטרוסקופיה. אך על כל השאלות הללו רצוי לענות לאחר מפגש פנים מול פנים עם רופא.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו