תולעים בזמן טיפול והאם להמשיך

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תולעים בזמן טיפול והאם להמשיך
    יובל
    02/12/2021

שלום,
    מטופל בוורמוקס במינון של שני כדורים ליום למשך שלושה ימים.
    זה הוא הטיפול השני שלי בוורמוקס עקב זיהום חוזר (את הטיפול הראשון סיימתי לפני מספר חודשים). היום, כ12 שעות לאחר לקיחת המנה האחרונה, זיהתי זיהום חי ביציאה - האם הוורמוקס לא עזר? האם להמשיך את הטיפול?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהום בתולעים הוא נפוץ ביותר

ד"ר אחיה אמיר
    05/12/2021

הי יובל
    זיהום בתולעים הוא נפוץ ביותר.
    התולעים השכיחות ביותר הן מסוג אוקסיאוריס, תולעים קטנות, נראות כחוטים באורך של כ- 5-10 מ"מ לערך.
    אך פה ושם יש גם זיהומים בתולעים אחרות, גדולות יותר.
    כעיקרון, הוורמוקס ייעיל כנגד כל סוגי התולעים.
    בשל השכחות הרבה של התולעים באוכלוסיה, זה לא נדיר להידבק שוב ושוב.

לרוב 2 מנות- מנה אחת, ומנה נוספת כעבור 10 ימים (לביצים שבקעו בינתיים) מספיקות. פה ושם יש זיהום משמעותי עם ריבוי של תולעים ואז ניתן לקחת יותר מנות או יותר ימים- אך לרוב זה לא נדרש.
    לתולעים הרגילות- אין עמידות לוורמוקס.
    התרופה הורגת את התולעים, אך עדיין הן צריכות לצאת עם הצואה החוצה. האם התולעת שראית התנועעה? יכול להיות שהייתה מתה כבר?
    להערכתי הרגת כבר את כל מה שניתן להרוג במעי.
    מציע שתחדול כעת מהטיפול, אך אל תשכח לקחת מנה בודדת נוספת כעבור 10 ימים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות רכות לפעמים עד כדי חוסר צורה ברורה

יובל
    06/12/2021

בפעם אחת זיהתי זיהום חי, ויום למחרת זיהום מת.
    בכל מקרה, אשמח להרחיב את ההתייעצות.
    מזה כחודש וחצי אני סובל משינויים בהרגלי היציאות -
    לרוב, 3 יציאות ביום, בהפרשי זמן קצרים. מדובר ביציאות רכות - לפעמים עד כדי חוסר צורה ברורה, אך לא שלשול מימי. קיימת תחושת חוסר התרוקנות שמתחלפת לעיתים בכאבים בעצם הזנב. לרוב בשעות הערב, אם יש יציאה, היא לא רכה, אך עדיין לא מסבה תחושת הקלה של התרוקנות מלאה. מה שמטריד אותי במיוחד זה שקוטר היציאות השתנה. רוחב היציאה תקין להערכתי, כ2-3 סמ לפחות אבל היא יכולה להיות דקה כ ס״מ, 2 ס״מ - לפעמים יותר ולפעמים פחות. עשיתי בדיקת דם סמוי שיצאה שלילית, בקטרולוגיה שלילית ובדיקת cea עם ערכים נמוכים מ 1.8 ננוגרם (בוצעה עקב היותי היפוכנדר וזה מה שהיה לרופא המשפחה להציע כהרגעה). המוגלובין תקין (15.6, וזהה לערכים קודמים), אין ירידה במשקל ואין היסטוריה משפחתית של סרטן מעי הגס. אני במעגל לחץ שמזין את העצמו עקב החשש מהסימפטומים, מצד שני הייתי הרבה פעמים בלחץ בחיי וזה לה התבטא באופן כזה, ולא לפרק זמן ממושך.
    מה המלצותייך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב אני בן 28

יובל
    06/12/2021

בן 28.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי-סדירות ביציאות, בגבר בן 28

ד"ר אחיה אמיר
    06/12/2021

הי יובל.
    זיהום בתולעים הוא זיהום בתולעים- יש טיפול טוב, ועם הטיפול הכל נעלם.
    לגבי שאר התסמינים שלך- אין "אקדח מעשן". אלו בהחלט יכולים להיות תסמינים "פונקציונליים"- דהיינו תסמינים המלווים תפקוד תקין של מערכת העיכול, ולאו דווקא עדות למחלה.
    תארת יפה שמצבך באופן כללי מצוין. אם גם בדיקות הדם הכלליות תקינות, אני חושב שאפשר להפעיל את צופרי ההרגעה.
    תנסה לשנות את הדיאטה ולראות אם אתה מצליח להגיע לאיזון טוב יותר, וכן תלמד תרגילי הרפה. מרגע שאתה מרגיש שרמת הלחץ/אי-שביעות הרצון עולה, תתחיל לתרגל.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו