מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- רגישות לחלב אצל תינוקתאורטל20/01/2022
שלום רב,
תינוקת בת 4 חודשים אובחנה עם רגישות לחלב בעקבות שלשולים ויציאות ריריות וניזונה תקופה על נאוקייט (כחודשיים) . מאוד קשה לה עם התמל הזה והיא אוכלת כמויות מאוד קטנות 60-80 מל וחכן בעקבות המלצת רופא התחלנו לחשוף בהדרגה לתמל חלבי , התחלנו מבקבוק ביום למדך 3-4 ימים ואז 2 בקבוקים וכך הלאה . במעבר מלא נראה שהיציאות הריריות והשלשול חוזרים (לא בטוחה שזה באמת שלשול כי זה יציאה אחת ביום אבל עדיין מרגיש לי לא תקין ) . החזרנו 2 בקבוקי נאוקייט ביום והיציאות חזרו להיות תקינות . ירידה לבקבוק אחד שוב גורמת ליציאות ריריות . נראה שהמצב היציב הוא 2 בקבוקי נאוקייט ביום והשאר פורמולה רגילה . השאלה האם זה תקין להאכיל אותה ככה? אם היא לא מסוגלת לאכול פורמולה חלבית באופן מלא אני מניחה שכן יש שם רגישות כלשהי . האם חשיפה לחלב באופן חלקי גורמת לה לכאבים או נזק כלשהו
האם יש טעם לנסות פורמולה צמחית ? האם פורמולה צמחית עונה לכל צרכי התינוק בגיל הזה ? אולי פורמולה נטולת לקטוז ? אשמח לכל עצה .
אשמח גם לפתרון שהוא לא חזרה מלאה לנאוקייט כי אז היא םשוט לא אוכלת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה חלקית לתמ"ל בתינוקת עם אלרגיה
ד``ר אחיה אמיר23/01/2022הי אורטל
אין לי תשובה פשוטה עבורך.
ככלל- הבעיה שאת מתארת היא אלרגיה לחלבון חלב פרה, ולכן ללקטוז אין קשר כלל למקרה שלכם.
הגישה המקובלת (אם כי קיימות גישות נוספות) היא להימנע מחשיפה לחלבון חלב פרה למשך כ- 10 ח' וזאת על-מנת שמערכת החיסון "תשכח" את האלרגיה.
בחשיפה חלקית מתמשכת- את בעצם לא מאפשרת למע' החיסון ל"שכוח".
די שכנעת אותי בסיפור- שהאלרגיה עדיין פעילה.
מנסיוני, לתינוקות קשה עם שינויים (החלפות פורמולה), אך מרגע שבוצע השינוי הם לרוב מסתגלים. דחף הרעב הוא חזק ביותר, וגם אם הנאוקייט פחות טעים- בעת רעב התינוק יאכל הכל.
לגבי פורמולה צמחית- ניתן לנסות. כ- 30% מהתינוקות האלרגיים לתמ"ל- יהיו אלרגים גם לסויה, אך לא כולם.
(את יכולה לקרוא קצת יותר אינפורמציה באתר שלי, חפשי בגוגל).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)