מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- עצירות כרונית ודרכי טיפולאביבה אדלר20/02/2022
היי,הילדה בת חמש,שוקלת 18 ק"ג ומזה שנתיים הבררנות שלה במזון מידרדרת וגם השפה (אובחנה עם עיכוב שפתי).
התזונה שלה כרגע מתבססת ברובה על לחם מלא מבית הטבע,גבינה מלוחה,חלב עיזים (הרבה),פסטה ללא רוטב אדום.
אוכלת בכמויות קטנות.
לעיתים רחוקות מוכנה לטעום קצת טונה,רוטב אדום הפסטה,דג סלמון,לשתות קצת מיץ מרכז תפוחים...מזה כשנה אני משלימה לה על ידי תוספים כמו מולויטמין כף ,וחצי כף אומגה 3.
הרופאה טוענת שהיא באחוזון הנורמלי לגיל בדיקות הדם לא מראות שום חסרים,רגישות לגלוטן או צליאק.
אני לא בטוחה בזאת,מאיפה מתחילים את הבירור? הילדה חסרת תיאבון,כנראה בגלל העצירות שסובלת ממנה.
בשבועיים האחרונים התחלתי טיפול בפגלקס בטעם נייטרלי,מוהלת בחלב כדי שלא תרגיש ...עדיין יש עצירות והיציאות עדיין קשות שהן גורמות להצפה בשירותים בכל פעם.
אני לא יודעת מה אני עושה לא נכון? אולי ריבוי בשתיית חלב גורם ליצירות? אולי לשתות בשעה מסויימת לפני/אחרי האוכל?
האם יש דרך לעזור לילדה שסובלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירות קשה, מה עושים?
ד"ר אחיה אמיר22/02/2022הי אביבה
את מתארת תמונה לא פשוטה של ילדה עם קווי אופי עקשניים ועצירות קשה. בנוסף- עיכוב התפתחותי.
לגבי ההתפתחות- אני מניח שאתם נמצאים במסגרת שעוקבת/מטפלת אחר ההתפתחות של בתך. אם לא- אז כדאי לעבור הערכה מסודרת.
לגבי העצירות- אין לחש קסמים שייפתור את הבעיות.
את מוזמנת לקרוא קצת יותר באתר שלי (חפשי בגוגל).
כעיקרון- מומלץ לשלב עם מרכך הצואה (פגלקס לדוג') שינויים בדיאטה, בדפוסי ההתנהגות וההתרוקנות. אם מבצעים את הכל ביחד- יש סיכוי טוב להקלה.
אני חושב שכדאי שתתייעצו עם גסטרואנטרולוג-ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה לגבי פגלקס
אביבה22/02/2022תודה רבה,אני תיאמתי תור ובינתיים מנסה למצוא פיתרון שיקל על הילדה במיידי כדי שתאכל (אוכלת יותר טוב ובכמות סבירה לאחר שמתרוקנת).לגבי הכמות המומלצת בפגלקס אני לא מבינה כמה אני צריכה לתת לה ומתי,האם על בטן ריקה ,לפני או אחרי אוכל.האם כף מדידה שלמה זו הכמות הרצויה לילדה ששוקלת 18 ק"ג כי עדיין מוציאה גושים קשים שסותמים את השירותים אז אני מניחה שזה בגלל שלא נתתי לה מספיק מצד שני לא רוצה להגזים ולגרום לשילשולים בגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין מינון קבוע לחלוטין כי כל ילד מגיב אחרת
ד"ר אחיה אמיר26/02/2022אביבה, אין מינון קבוע לחלוטין כי כל ילד מגיב קצת אחרת.
הייתי מתחיל נאמר בחצי כוסית (8 גר') ומשנה לפי הצורך.
צריך לזכור כי האפקט המלא מגיע רק לאחר שבוע של טיפול קבוע, וכל שינוי שמבוצע בא לידי ביטוי לאחר יומיים-שלושה ולא באופן מיידי.
זה טיפול ממושך ואולי אף קבוע עבור בתך.
אם צריך טיפול SOS- אז ניתן לעשות חוקן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)