עצירות כרונית ודרכי טיפול

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• עצירות כרונית ודרכי טיפול
    אביבה אדלר
    20/02/2022

היי,הילדה בת חמש,שוקלת 18 ק"ג ומזה שנתיים הבררנות שלה במזון מידרדרת וגם השפה (אובחנה עם עיכוב שפתי).
    התזונה שלה כרגע מתבססת ברובה על לחם מלא מבית הטבע,גבינה מלוחה,חלב עיזים (הרבה),פסטה ללא רוטב אדום.
    אוכלת בכמויות קטנות.
    לעיתים רחוקות מוכנה לטעום קצת טונה,רוטב אדום הפסטה,דג סלמון,לשתות קצת מיץ מרכז תפוחים...מזה כשנה אני משלימה לה על ידי תוספים כמו מולויטמין כף ,וחצי כף אומגה 3.
    הרופאה טוענת שהיא באחוזון הנורמלי לגיל בדיקות הדם לא מראות שום חסרים,רגישות לגלוטן או צליאק.
    אני לא בטוחה בזאת,מאיפה מתחילים את הבירור? הילדה חסרת תיאבון,כנראה בגלל העצירות שסובלת ממנה.
    בשבועיים האחרונים התחלתי טיפול בפגלקס בטעם נייטרלי,מוהלת בחלב כדי שלא תרגיש ...עדיין יש עצירות והיציאות עדיין קשות שהן גורמות להצפה בשירותים בכל פעם.
    אני לא יודעת מה אני עושה לא נכון? אולי ריבוי בשתיית חלב גורם ליצירות? אולי לשתות בשעה מסויימת לפני/אחרי האוכל?
    האם יש דרך לעזור לילדה שסובלת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות קשה, מה עושים?

ד"ר אחיה אמיר
    22/02/2022

הי אביבה
    את מתארת תמונה לא פשוטה של ילדה עם קווי אופי עקשניים ועצירות קשה. בנוסף- עיכוב התפתחותי.
    לגבי ההתפתחות- אני מניח שאתם נמצאים במסגרת שעוקבת/מטפלת אחר ההתפתחות של בתך. אם לא- אז כדאי לעבור הערכה מסודרת.

לגבי העצירות- אין לחש קסמים שייפתור את הבעיות.
    את מוזמנת לקרוא קצת יותר באתר שלי (חפשי בגוגל).
    כעיקרון- מומלץ לשלב עם מרכך הצואה (פגלקס לדוג') שינויים בדיאטה, בדפוסי ההתנהגות וההתרוקנות. אם מבצעים את הכל ביחד- יש סיכוי טוב להקלה.
    אני חושב שכדאי שתתייעצו עם גסטרואנטרולוג-ילדים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה לגבי פגלקס

אביבה
    22/02/2022

תודה רבה,אני תיאמתי תור ובינתיים מנסה למצוא פיתרון שיקל על הילדה במיידי כדי שתאכל (אוכלת יותר טוב ובכמות סבירה לאחר שמתרוקנת).לגבי הכמות המומלצת בפגלקס אני לא מבינה כמה אני צריכה לתת לה ומתי,האם על בטן ריקה ,לפני או אחרי אוכל.האם כף מדידה שלמה זו הכמות הרצויה לילדה ששוקלת 18 ק"ג כי עדיין מוציאה גושים קשים שסותמים את השירותים אז אני מניחה שזה בגלל שלא נתתי לה מספיק מצד שני לא רוצה להגזים ולגרום לשילשולים בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מינון קבוע לחלוטין כי כל ילד מגיב אחרת

ד"ר אחיה אמיר
    26/02/2022

אביבה, אין מינון קבוע לחלוטין כי כל ילד מגיב קצת אחרת.
    הייתי מתחיל נאמר בחצי כוסית (8 גר') ומשנה לפי הצורך.
    צריך לזכור כי האפקט המלא מגיע רק לאחר שבוע של טיפול קבוע, וכל שינוי שמבוצע בא לידי ביטוי לאחר יומיים-שלושה ולא באופן מיידי.
    זה טיפול ממושך ואולי אף קבוע עבור בתך.
    אם צריך טיפול SOS- אז ניתן לעשות חוקן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו