אנחות ושיעול במהלך אכילה בעיקר וקצת אחרי

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• אנחות ושיעול במהלך אכילה בעיקר וקצת אחרי
    לי
    02/03/2022

שלום רב
    הבת שלי גיל 13 לפני כשנה בערך התחילה לפתח סימפטומים של אנחות, נשימות עמוקות, שיעול, ניקוי גרון במהלך אכילה. גם כאבי בטן מידי פעם באזור הטבור בעיקר אך לפעמים גם בטן תחתונה. יש לה גם אנחות ונשימות עמוקות שהיא מרגישה רעב. מדי פעם שהיא שותה מים היא מרגישה תחושת מחנק. כמו כן תופעת הנשימות העמוקות והשיעול בא לה גם שהיא מצחצחת שיניים. עשינו לה מספר בדיקות שקשורות לדרכי הנשימה, ואף אוזן גרון ולא נמצא דבר ואנחנו ניפגש עם גסטרולוגית ילדים. ממה תופעות אלה יכולות לנבוע ומה הבדיקות המומלצות? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול בזמן אכילה

ד"ר אחיה אמיר
    04/03/2022

הי לי
    אני חושב שזה רעיון מצויין שגם גסטרואנטרולוג יתרשם מבתך.
    צריך להבין אם אלה קולות הנובעים מכאב, או מחדירת תוכן המזון לקנה הנשימה. צריך לשקול בירור בכיוון זה.

עם זאת, מאוד ייתכן וכי התלונות הן ביטוי למצב הנקרא GLOBUS SENSATION- מעין תחושה של "כדור" התקוע בעומק הלע. לרוב ייתקשו בבליעה, ואף יעידו על פחד מפני חנק.
    זהו מצב אופייני לנערות, ומהווה סוג של הפרעת חרדה.
    בקיצור- צריך כאן בירור מסודר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה לשאלתי

לי
    04/03/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו