דחוף בבקשה תוצאות קולונוסקופיה

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• דחוף בבקשה תוצאות קולונוסקופיה
    לי
    15/03/2022

נער בן 16.5 בריא וגבוה מזה שנה מתלונן על דימום בצואה. נשלחנו לקולונוסקופיה ונשמצא כי בעומק 30 סמ פוליפ גדול בעל מה שנראה יותר מראש אחד עם גבעול מוארך ומפותל ממלא לומן. הרופאים לא לקחו סיכון ולא הוציאו את הפוליפ הוחלט להפנותו לכריתה כירוגית וכרגע מופנה לסיטי בטן. מראה הרירית כלי הדם וברק ללא כל ממצא פתולוגי. אבחנה קולונוסקופית: RECTAL POLY[P האם יש סכנה מפוליפ כזה גדול בגוף של נער ככ צעיר? האם זה שאולי זה גדל בגוף של ההתפתחות של הילד יכול להוביל לפוליפ שאינו שפיר? מצרפת תמונה בבקשה תחזרו אליי אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ רקטלי גדול

ד"ר אחיה אמיר
    16/03/2022

הי לי, דאגתך ברורה.
    ככה"נ הפוליפ גדול מכדי להיכרת בביטחה באופן אנדוסקופי (סיכון לדמם). אפשרות פחות סבירה- שהיו לפוליפ מאפיינים שהדאיגו את הרופאים והם רצו לוודא שהפוליפ נכרת בשלמותו עם שוליים "נקיים".
    בכל מקרה, לא חושב שיש לייחס חשיבות לכך שיש לפוליפ 2 "ראשים", ולפחות מהתמונה הפוליפ נראה כפוליפ "רגיל", ככל שאפשר להגיד.

בכל אופן, מקומו של הפוליפ- בחוץ. לאחר שיצא הוא ייבחן תחת מיקרוסקופ. מירב הסיכויים כי מדובר בפוליפ שפיר ובא לציון גואל.

לא חושב שיש מקום לדאגה גדולה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על התשובה הברורה והמהירה מודה מקרב לב

לי
    16/03/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו