מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- ריר בצואה ילד בן 6אמא לחוצה ממש..11/07/2022
היי. הבן שלי בן 6. ילד בריא בדכ. מזה כ 3 חודשים בקקי שלו באופן קבוע יש ריר, בתחילה זה היה בכמות קטנה ובחודשיים האחרונים זה התגבר כשהולך להתפנות או שיש ריר בקקי, או לעיתים רק ריר.
בהתחלה לא ייחסתי חשיבות חשבתי אולי משהו ויראלי, אולי משהו שאכל עשה לו לא טוב. לאחר מכן הבחנתי שזה הפך למשהו קבוע.
בשבועות האחרונים שמתי לב לדפוס שבבוקר יש לו צואה יחסית רגילה אומעם ממש מעט ריר, ובשעות אחר הצהריים והערב מופיע הריר בצואה בכמות גדולה יותר, ואז ממש בלילה כמעט באופן קבוע יש לו איזו פעם שיוצא רק ריר.
עשינו לו pcr צואה הכל יצא שלילי.
בדיקה להליקובקטר גם יצאה שלילי .
הוא שוקל ממש מעט, אוכל ממש מנות קטנות כל פעם. לא עלה במשקל בכלל שנה, לדעתי גם אולי ירד 200 גרם במשקל.
היום פעם ראשונה גם היה מקרה שהוא פשוט לא יכל להתאפק וברח לו בתחתון ממש ריר עם מעט צואה. גם כמות הפעמים שהוא הולך להתפנות היא ממש לא נורמלית, 6 פעמים ביום , כשברוב המקרים בערב זה מעט צואה עם ריר.
מה זה יכול להיות ומה צריך עוד לבדוק? האם יש בדיקות ספציפיות שבודקים דלקות במעיים? רופאת משפחה הביאה בדיקות דם כלליות והוסיפה להן בדיקת דם לצליאק, וגם מדדי דלקת.
האמת שאני ממש מודאגת ומפחדת מדברים חמורים חס וחלילה...
מה זה יכול להיות? ומה עוד צריך לבדוק לדעתך?
אני אעשה לו בדיקות דם, אבל עד שכבר עושים האם יש בדיקות נוספות או אחרות שכדאי לעשות? האם בדיקת ANCA היא משהו שרלוונטי והרופאה צריכה לתת לו גם אותה?
האם רגישות לחלב ומוצריו היא משהו שרלוונטי לתיאור ואיך בודקים את זה? אין בדיקת דם לזה?
אני ממש ממש אשמח לדעתך בנושא כי אני ממש דואגת ובאמת שחשבתי שזה משהו שיחלוף, אבל זה ממשיך. ואני באמת מפחדת שאין כאן איזה משהו מסוכן חס וחלילה שאנחנו מפספסים.
בבקשה תשובתך דחוף... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי-סדירות ותוכן רירי ביציאות
ד"ר אחיה אמיר13/07/2022שלום לך אמא לחוצה
אין לי תשובה חד-משמעית לתיאור שנתת.
אין ספק שעולות כאן מספר שאלות והחשש שלך ברור.
צריך להתחיל בירור מסודר.
תתחילו עם רופא הילדים, ובמידת הצורך ייעוץ גסטרו-ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)