בדיקת קלפרוטקטין ומה אומרת התוצאה

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בדיקת קלפרוטקטין ומה אומרת התוצאה
    אמא
    23/07/2022

הי. שלחתי דגימת צורה עבור הבן שלי בן 6 במהלך בירור גסטרו עקב שינוי ביציאות וסבל של הילד.
    הדגימה היא מה17 לחודש בערב, שלחתי את הדגימה ב18 לחודש על הבוקר והיא נכנסה לעבודה ב19 לחודש.
    כשאני אחסנתי את הדגימה בבית מה 17 בלילה עד 8 בבוקר ב18 היא לא היתה בקירור. אף אחד גם לא הנחה אותי לשמור בקירור? האם זה בסדר או שיכולה לצאת תוצאה שגויה שלילית?
    מדגישה כי כפי שהנך בטח יודע הבדיקה ממש קריטית להמשך טיפול ואבחון, וכל שאר הבדיקות anca וכו תלויות בה . האם אני רשאית וצריכה לבקש בדיקה חוזרת? אשמח לתשובה דחוף תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדיקה היא מה17 ללא קירור אצלי

אמא
    23/07/2022

בנוסף גם מדגישה שהבדיקה היא מה 17 ללא קרור אצלי, ונכנסה רק ב19 לעבודה האם גם זה לא תקין שנכנסה לעבודה רק לאחר יומיים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קלפרוטקטין

ד"ר אחיה אמיר
    25/07/2022

היי אמא
    לפי ההמלצות הרשמיות של קופות החולים- יש לספק לצורך הבדיקה, שלרוב נמסרת לאחות המרפאה בשעות הבוקר, דגימה "טריה" של יציאה מבוקר הבדיקה.
    לעיתים רבות יש קושי בכך שכן לילדים שונים דפוסי יציאה שונים.
    במידה והילד לא מצליח לצאת בבוקר- לפעמים אנחנו מעגלים את הפינה ומאפשרים לתת דגימה מערב קודם. (לאחות, מומלץ להמשיך לספר שזה מהבוקר, אחרת לא תקח את הבדיקה...).
    אין צורך לשמור את הדגימה בקירור.

עם זאת, אם היציאה הייתה ב- 17, הדגימה נמסרה לאחות ב- 18, והאחות העבירה אותה הלאה רק ב- 19- זה כבר מציב סימן שאלה לגבי אמינות הבדיקה.
    לגבי אם הקופה תסכים לבדיקה חוזרת- אין לי מושג.

לידיעה- ניתן לקנות בבית מרקחת קיט לבדיקה ביתית. יש לקחת בחשבון שהקיט יקר יחסית- 200-300 ש"ח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו