מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בדיקת קלפרוטקטין ומה אומרת התוצאהאמא23/07/2022
הי. שלחתי דגימת צורה עבור הבן שלי בן 6 במהלך בירור גסטרו עקב שינוי ביציאות וסבל של הילד.
הדגימה היא מה17 לחודש בערב, שלחתי את הדגימה ב18 לחודש על הבוקר והיא נכנסה לעבודה ב19 לחודש.
כשאני אחסנתי את הדגימה בבית מה 17 בלילה עד 8 בבוקר ב18 היא לא היתה בקירור. אף אחד גם לא הנחה אותי לשמור בקירור? האם זה בסדר או שיכולה לצאת תוצאה שגויה שלילית?
מדגישה כי כפי שהנך בטח יודע הבדיקה ממש קריטית להמשך טיפול ואבחון, וכל שאר הבדיקות anca וכו תלויות בה . האם אני רשאית וצריכה לבקש בדיקה חוזרת? אשמח לתשובה דחוף תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה היא מה17 ללא קירור אצלי
אמא23/07/2022בנוסף גם מדגישה שהבדיקה היא מה 17 ללא קרור אצלי, ונכנסה רק ב19 לעבודה האם גם זה לא תקין שנכנסה לעבודה רק לאחר יומיים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת קלפרוטקטין
ד"ר אחיה אמיר25/07/2022היי אמא
לפי ההמלצות הרשמיות של קופות החולים- יש לספק לצורך הבדיקה, שלרוב נמסרת לאחות המרפאה בשעות הבוקר, דגימה "טריה" של יציאה מבוקר הבדיקה.
לעיתים רבות יש קושי בכך שכן לילדים שונים דפוסי יציאה שונים.
במידה והילד לא מצליח לצאת בבוקר- לפעמים אנחנו מעגלים את הפינה ומאפשרים לתת דגימה מערב קודם. (לאחות, מומלץ להמשיך לספר שזה מהבוקר, אחרת לא תקח את הבדיקה...).
אין צורך לשמור את הדגימה בקירור.
עם זאת, אם היציאה הייתה ב- 17, הדגימה נמסרה לאחות ב- 18, והאחות העבירה אותה הלאה רק ב- 19- זה כבר מציב סימן שאלה לגבי אמינות הבדיקה.
לגבי אם הקופה תסכים לבדיקה חוזרת- אין לי מושג.
לידיעה- ניתן לקנות בבית מרקחת קיט לבדיקה ביתית. יש לקחת בחשבון שהקיט יקר יחסית- 200-300 ש"ח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)