מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- גרפסים מרובים בת 28לי07/08/2022
היי דר , אני בת 28, לאחרונה מזה כמה חודשים החלו לי גרפסים קטנים כאלו לאחר כל אוכל או שתיה, וגם בבוקר על קיבה ריקה. בקיצור כל היום
לפעמים הגרפסים קטנים ולפעמים הם מלווים באוכל שעולה לגרון. מידיי פעם יש צרבת לא כל הזמן ולא כל יום. מידיי פעם יש שיהוק פעם בכמה שעות אבל לא משהו חריג . ביצעתי צילום בריום שבצילום לא נראה ריפלוקס או איזושהי בעיה בושט קיבה ותריסריון-הצילום יצא תקין. הגסטרו אמר לי לקחת שבועיים נקסיום 40 ואם לא עוזר להפסיק- לא הרגשתי שעזר לגרפסים לכן הפסקתי. בנוסף מזה כחודשיים יש לי כאבים בחזה באמצע בעצם החזה לפעמים עם נטייה לצד ימין ולפעמים לשמאל, עיקר הכאב הוא בלילה בשינה ובבוקר כשמתעוררת, במהלך היום יש כאבים אבל מידי פעם ולא תמיד מורגשים.
הגסטרו אמר שאין קשר בין הכאבים שאני חווה לתחום הגסטרו ושצריך לבצע גסטרוקופיה כדי לשלול דלקת בוושט שאת זה לא ניתן לראות בצילום בריום.
אשמח להתייעץ אני מאוד חוששת מביצוע הגסטרוקופיה וחוששת מההרדמה, האם חובה לדעתך לבצע את בדיקה זו? האם אין אינדיקציה אחרת לדעת אם יש דלקת בוושט או בעיה אחרת?
בהנחה שביצעתי צילום בריום+צילום חזה והכל יצא תקין יכול להיות שיש לי מחלה קשה (קשה לי להגיד את השם שלה) ופספסו בבדיקות לאור התסמינים שאני מתארת? ממה יכולים לנבוע גרפסים?
תודה על המענה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שביצעתי בדיקת נשיפה להליקובקטר שלילי, ורופא א.א.ג איבחן רפלוקס בבדיקה של רינקוסקופ
לי07/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חלק מהתסמינים שאת מתארת קשורים לריפלוקס
ד"ר אחיה אמיר14/08/2022היי לי,
לעניות דעתי לפחות חלק מהתסמינים שאת מתארת קשורים לריפלוקס (שקוף וק"ת אינו בדיקה לריפלוקס).
ייתכן שבנוסף יש לך גם מצב בו חיידקים משגשגים יתר על המידה במערכת העיכול העליונה.
נדרשת השלמת בירור על בדיקת גסטרוסוקפיה ובדיקת נשיפה.
ניתן לנסות טיפול שמרני קודם לכן, ולהשלים את הבירור במידה ואין רזולוציה מלאה של התסמינים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)