מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- עמילאז גבוהה בבדיקת דםנועה28/08/2022
שלום
אני בת 20 ובתקופה האחרונה סובלת מהפרעות בעיכול כאב בטן תחתון
יציאות רכות עד שלוש ביום הצואה צפה במים ריח לא נעים ריבוי גזים
בדיקות דם הכל תקין פרט לחומצה פולית מאד נמוך 2.1
לוקחת כדורים בינתיים אין שיפור. עמילאז 140 שהנורמה עד 100.
בדיקת סיטי בטן תקין בדיקת אולטראסונד בטן תקין נוגדנים לצליאק שלילי.
קולונוסקופיה תקין לפני שנתיים.
אלסטאז בצואה 900.
מה יכול להיות הסיבה לעמילאז גבוהה? האם יש קשר לתופעות בבטן ולצואה שצפה
האם יכול להיות רגישות לגלוטן ובדיקת צליאק שלילית?
לא נותנים לי תשובות אומרים לי מעי רגיז ואני מרגישה שאולי מפספסים משהו..
איזה בדיקות נוספות הייתה ממליץ לי?
לתשובתך אודה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עמילז מוגבר בבדיקת דם
ד"ר אחיה אמיר29/08/2022הי נועה
אין תשובה פשוטה לשאלתך "מה יש לי?"
צריך לשמוע את כל הסיפור עם כל הפרטים, ולעבור על הבדיקות שכבר ביצעת, ולדון אם נדרשות בדיקות נוספות.
קחי בחשבון, שיש מקרים בהם גם בירור נרחב לא נותן מענה, ובאמת מדובר במעי רגיז. גם במצב זה יש טיפולים שיכולים לסייע.
אני יכול להגיד שהעמילז מוגבר במידה קלה בלבד, ומדובר בממצא מאוד לא ספציפי, שאינו עוזר לנו. למעשה, כל הקאה, כל זיהום ויראלי בטני קל- יכולים לגרום לעליה שכזו באנזימי הלבלב.
באופן פרקטי, אני חושב שאת צריכה לדון עם הגסטרואנטרולוג שלך על האבחנה, האם קיימות אבחנות נוספות שיש לשלול, ועל דרכים להקל עלייך.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעמילאז גבוהה
נועה29/08/2022תודה רבה לתשובתך
לא היה זיהום בבטן או הקאות
מה עוד יכול להיות סיבה לעמילאז גבוהה?
הגסטרו אומר שאין מה לברר יותר .
אני מפחדת שמפספסים משהו רציני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עמילז מוגבר בבדיקת דם- המשך
ד"ר אחיה אמיר04/09/2022הי נועה
למקרים כאלו, כאשר את לא בטוחה וחוששת, הומצא המושג- חוות דעת נוספת.
תתיעצי, ואני מקווה שאו שימצא פתרון או שחששך יפוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)