מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- כאבי בטן לסירוגין.אבי04/09/2022
שלום,
נכד שלי, בן 7 התחיל לסבול לפני כמה חודשים מכאבי בטן לסירוגין, לפעמים עד כדי בכי. נעשו בדיקות דם, צואה, אולטראסאונד כליות וכבד, צליאק, הליקובקטר, הכל תקין. לא יודע למה, אבל לא בדקו קרוהן. בבדיקה ע"י רופא גסטרו נאמר שנעשו כל הבדיקות האפשריות והומלץ על תזונה עם סיבים מלאים, תוסף Benefiber ושתיית מים מספקת. השאלה שלי: הרופא לא דיבר על ביצוע קולונוסקופיה. האם מקובל במצב זה לעשות קולונוסקופיה? לבקש גם לבצע בדיקה לקרוהן? מה דעתך? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות עזר בבירור כאבי בטן
ד"ר אחיה אמיר04/09/2022הי אבי
כאב בטן היא תלונה שכיחה מאין כמוהה בקרב ילדים.
ההחלטה על ביצוע בדיקות עזר, כאלו או אחרות, היא מורכבת.
בסופו של דבר ההחלטה משקללת את הסיכויים והסיכונים שבכל בדיקה ובדיקה.
מדבריך עולה שלנכדך בוצעו בדיקות שגרתיות כגון בדיקות דם והדמיה- אך כולן היו תקינות.
קשה לי להתחייב מבלי שאני מכיר את כל פרטי המקרה, אך הסיכוי לאבחון מפתיע של מחלת קרוהן בסיטואציה שכזו הוא נמוך.
בנוסף- הבדיקות אליהן אתה מכוון- גסטרוסקופיה + קולונוסקופיה הינן בדיקות פולשניות, שאינן נעימות כלל- למבוגרים וקל וחומר לילדים. בילדים, בדיקות אלו מבוצעות בהרדמה מלאה.
השאלה אם רמת החשד מצדיקה את הבדיקות הפולשניות הנ"ל. אינני בטוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)