כאבי בטן לסירוגין.

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן לסירוגין.
    אבי
    04/09/2022

שלום,
    נכד שלי, בן 7 התחיל לסבול לפני כמה חודשים מכאבי בטן לסירוגין, לפעמים עד כדי בכי. נעשו בדיקות דם, צואה, אולטראסאונד כליות וכבד, צליאק, הליקובקטר, הכל תקין. לא יודע למה, אבל לא בדקו קרוהן. בבדיקה ע"י רופא גסטרו נאמר שנעשו כל הבדיקות האפשריות והומלץ על תזונה עם סיבים מלאים, תוסף Benefiber ושתיית מים מספקת. השאלה שלי: הרופא לא דיבר על ביצוע קולונוסקופיה. האם מקובל במצב זה לעשות קולונוסקופיה? לבקש גם לבצע בדיקה לקרוהן? מה דעתך? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן לסירוגין.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות עזר בבירור כאבי בטן

ד"ר אחיה אמיר
    04/09/2022

הי אבי
    כאב בטן היא תלונה שכיחה מאין כמוהה בקרב ילדים.
    ההחלטה על ביצוע בדיקות עזר, כאלו או אחרות, היא מורכבת.
    בסופו של דבר ההחלטה משקללת את הסיכויים והסיכונים שבכל בדיקה ובדיקה.
    מדבריך עולה שלנכדך בוצעו בדיקות שגרתיות כגון בדיקות דם והדמיה- אך כולן היו תקינות.

קשה לי להתחייב מבלי שאני מכיר את כל פרטי המקרה, אך הסיכוי לאבחון מפתיע של מחלת קרוהן בסיטואציה שכזו הוא נמוך.
    בנוסף- הבדיקות אליהן אתה מכוון- גסטרוסקופיה + קולונוסקופיה הינן בדיקות פולשניות, שאינן נעימות כלל- למבוגרים וקל וחומר לילדים. בילדים, בדיקות אלו מבוצעות בהרדמה מלאה.

השאלה אם רמת החשד מצדיקה את הבדיקות הפולשניות הנ"ל. אינני בטוח.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו