מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בת 2 וחצי עם שלשולים והקאות לסרוגין כבר חודש וחציאמא אחת09/09/2022
שלום,
בתי כבר חודש וחצי סובלת מהקאות ומשלשולים לסרוגין.
זה התחיל כמשהו אקוטי של כמה ימים, ומאז נמשך יומיים עם יציאות תקינות, יום שלשולים, עוד 4 ימים תקינים, יומיים שלשולים, אחכ שלשלולים והקאות, אחכ תקין וחוזר חלילה. אנחנו בממוצע פעם=פעמיים בשבוע עם שלשולים ו/או הקאות.
בבדיקת פרזיטים PCR נמצא D. AMOENA.
האם יתכן שזהו הגורם, או שכדאי להמשיך ולבדוק הלאה, ואם כן - מה לבדוק?
אי לא למה בכלל עם לתת פלג'יל בגיל כזה קטן. כשאני באדם בוגר לקחתי האנטיביוטיקה הזו הרגה אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשולים לסירוגין בבת שנתיים וחצי
ד"ר אחיה אמיר17/09/2022הי אמא אחת
ספציפית, איני מכיר את הפתוגן D AMOENA, ומחיפוש קצר- גם גוגל לא מכיר אותו... לא ברור לי לאיזה פרזיט הבדיקה מכוונת. עם זאת, איני מכיר אותו גם כפתוגן לבני אדם.
בדיקות ה- PCR בצואה המבוצעות בקופות, מבוצעות בקיטים שלעיתים כוללים פרזיטים שאינם מסוכנים לילדים בריאים.
בקיצור- אני לא חושב שזו הסיבה.
השאלה העיקרית היא מה משמעות ה"שלשול" שתיארת?
האם יש ריבוי יציאות רכות, או יציאה רכה אחת ליום?
אם מדובר ביציאות מועטות השונות במרקמן מהיציאות הרגילות של בתך, ומעבר לזאת אין תסמינים נוספים- הייתי ממליץ לחכות ולא לעשות כלום.
לעומת זאת, במידה ואכן מדובר בריבוי יציאות עם פגיעה תפקודית (לדוג', נמנעת ממנה חזרה לגן בשל השלשול) או שיש תסמינים נוספים- כגון ירידה בתיאבון, ירידה במשקל, כאבי בטן וכו', הייתי ממליץ על מספר פעולות-
- הורדת מוצרי חלב ומזונות עם תכולה גבוהה של סוכרים פשוטים מהדיאטה של בתך.
- השלמת בירור ע"י בדיקות דם כלליות + בדיקה לצליאק.
- באם אין התקדמות, נסיון טיפולי בפלאג'יל זו אופציה לא רעה.
בהצלחוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינתיים הגענו לחודשיים רצופים כאלה
אמא אחת19/09/2022תודה.
בינתיים הגענו לחודשיים רצופים כאלה.
כאשר ישנה מחזוריות של בערך פעם בשבוע הקאות. הן מגיעות תמיד בלילה או לפנות בוקר. מעירות אותה מהשינה עם כאבכי בטן ואז היא מקיאה. בד"כ ינן 2-3 הקאות, ואז יום למחרת (לא תמיד, אבל בד"כ מתחיל שלשול. השלשול תמיד מיימי לחלוטין, כולל גזים עם שלשול, ויש כמה יציאות כאלה בים). לאחר המצב האקוטי נרגע, יש ימים לסירוגיםן של יציאות רכות/תקינות או מעורבות, פעם פעמיים ביום וזהו, ואז זה חוזר על עצמו. פת אום יכול להיות שלשול מיימי לחלוטין, ואז יציאה תקינה וכעבור שבוע שוב הקאות, ואז שוב שלשול מיימי ואז שוב יציאות תקינות/רכות לסירוגין.
בטווח של חודשיים היו לנו משהו כמו 6-7 מחזורים אקוטיים כאלה.
בדיקת צליאק בוצעה לפני כמעט שנה והייתה תקינה.
היא לא צורכת מוצרי חלב למעט מעט חמאה.
מה כדאי עוד לבדוק? מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלשול ממושך
ד"ר אחיה אמיר21/09/2022נשמע לי שאתם צריכים ייעוץ מסודר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)