מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- הליקובקטר ותסמינים- שאלהאוהד13/09/2022
שלום, אני בן 33, מאובחן עם מעי רגיז כבר 3 שנים.
כבר 3 שנים שאני סובל מתסמיני מעי רגיז- צואה נוזלית/ רכה , נפיחויות, גזים, אי נוחות בבטן. לא תמיד יש את הדברים שציינתי- לפעמים תקופות רגועות, לפעמים תקופות יותר קשות.
ב-3 חודשים התסמינים של המעי הרגיז קצת החמירו.. פעמים בודדות שהייתה לי צואה תקינה. הרבה אי נוחות בבטן, הרבה גזים, נפיחות בבטן, צורך ללכת לשירותים כל שעתיים-שלוש.
לא היו ואין לי עד עכשיו הקאות , לא דם בצואה, לא גיהוקים, לא היה חום, לא ירדתי במשקל.
עשיתי בדיקת צואה רגילה PCR - אין תולעים / חיידקים .
בנוסף, עשיתי בדיקת צואה להליקובקטר - יצא חיובי.
השאלה שלי - האם בוודאות ההחמרה בתסמיני המעי הרגיז שאני סובל מהם ב-3 חודשים האחרונים זה בגלל ההליקובקטר?
האם יכול להיות שהבדיקה יצאה חיובית להליקובקטר זה בגלל שהחיידק נמצא בגוף של 50% מהאוכלוסיה ולאו דווקא בגלל שהחיידק פעיל אצלי כרגע ?
האם יכול להיות שאני סובל בגלל ההליקובקטר למרות שאין לי הקאות ולא ירדתי במשקל ? יש לי תיאבון רגיל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעי רגיז ובדיקה חיובית להליקובקטר פילורי
ד"ר אחיה אמיר17/09/2022הי אוהד.
הליקובטקר בד"כ גורם לתסמינים המערבים את מערכת העיכול העליונה- בחילות, הקאות, כאבי בטן עליונה, תחושת שובע מוקדם, תחושת נפיחות בטנית.
בד"כ אינו משפיע על דפוס היציאות.
אתה צודק שאחוז גבוה מאוד מהאוכלוסייה בארץ נשאית לחיידק.
התמונה שאתה מתאר אכן מתאימה יותר להחמרה ב- IBS שלך ופחות לתסמינים של HP, אך אין וודאות בעניין זה.
אם זה מאוד מטריד אותך, תבקש טיפול לחיידק מהרופא המטפל, תעקוב אחר הטבה תוך כדי ובעקבות הטיפול, ואל תשכח לבדוק כחודש לאחר הטיפול שאכן הצלחת לחסל את החיידק.
במידה ולא יהיה שינוי- זה כנראה בסופו של דבר רק ה- IBS.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)