מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- תפקודי כבד וקריפטוספורידיוםיוליה14/09/2022
שלום רב אני בת 34 (אומנם כבר לא ילדה...) ברקע יש לי הפרעות עיכול שהוגדרו כמעי רגיז (כאבי בטן, שלשולים ,בחילות וכו') אך מעולם לא עברתי קולונוסקופיה מלאה. מזה כמה חודשים יש לי הפרעה חדשה קלה בתפקודי כבד, עברתי בירור של US שהראה כבד ודרכי מרה תקינים לגמרי אך טחול מעט מוגדל, בדיקות נוגדנים למחלות כבד אוטואימוניות שליליות, הפטיטיסים שליליים . בבדיקה אחרונה נראה היה שהמצב חזר לנורמה.
לפני 3 שבועות נמצא אצלי cryprosporidium בצואה , היה לי שבוע של שלשולים מאד קשים, בחילות, חולשה מאד קשה, היה חום יום אחד בקושי אכלתי וירדתי במשקל. התייבשתי וקיבלתי אפילו עירוי נוזלים. שלשולים נמשכו סה"כ 8 ימים, אח"כ הם חלפו אך המשכתי לסבול מתשישות קשה וישנוניות כל הזמן חולשה חריגה.. היו גם הרבה בחילות וחוסר תיאבון. בנוסף היו לי כמה התקפים של כאבי בטן חזקים מאד בבטן עליונה עם הקרנה לגב (כמו חגורה). השתן היה מעט כהה מהרגיל.
עברתי בדיקות דם. תפקודי כבד יצאו חריגים מאד ALT 680, AST 980, ALP 307, לפאז 107, בשתן אורובילינוגן 6, חלבון 50. עמילאז היה תקין
בספירה הכל תקין אך מונוציטים גבוהים 21.7. שאר ערכים תקינים (כולל עמילאז ות. כליה). חזרתי על הבדיקה לאחר 3 ימים , ast 36, alt 282, lipase 149 . שתן היה תקין
בבדיקה נוספת לאחר שבוע- ast תקין,
alt 54, alp 140, ggt 90. עמילאז 107, ליפאז 90. сmv שלילי ebv חליתי בילדות. לא קיבלתי שום טיפול לטפיל כרגע אני מרגישה כמעט בסדר אבל יש לי יחסית הרבה כאבי בטן כולל בבטן עליונה.
האם ניתן להסביר הפרעה כזו בת. כבד עקב קריפסטוספורידיום? או שיש לחפש סיבה אחרת?
בברכה,
יוליה
בכבוד רב,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעה חריפה באנזימי כבד
ד"ר אחיה אמיר17/09/2022הי יוליה
נראה שעברת הפטיטיס חריפה שחלפה.
לא נראה לי שזה קשור לקריפטוספורידיום- שבכלל אינו מהווה פתוגן בבריאים, ואינו מוכר כגורם להפטיטיס.
יותר סביר בעיני שעברת מחלה ויראלית כלשהיא- ייתכן שאותו וירוס גם גרם לך לשלשול.
בכל אופן, אני שמח לשמוע שהאנזימים התנרמלו.
ממליץ להמשיך לעקוב אחריהם עוד זמן מה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)