מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- שלשול בתינוקת בת ארבעה חודשיםאלינור16/11/2022
שלום רב,
בתי בת ארבעה וחצי חודשים משלשלת פעם ביום מזה כחודש.
עשינו בדיקת צואה ויצא הכל תקין ולכן חזרנו למעקב לפני כמה
ימים. היות והשלשול ממשיך הרופאה המליצה על בדיקת דם.
חשוב לציין כי התינוקת אוכלת כמו שצריך, עולה במשקל יפה ולא
מראה סימנים של כאב.
אני לא להוטה לעשות לתינוקת בדיקת דם מפאת גילה הצעיר.
בבדיקה הופיעה הערה Dientamoeba fragilis. האם זה יכול להסביר את השלשול. מה דרך הטיפול המומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשול בבת 4.5 חודשים
ד"ר אחיה אמיר27/11/2022הי אלינור
אני מבין ללבך וחושב שאת ככה"נ צודקת.
ראשית חוכמה זה להגדיר מהו שלשול בגיל הזה.
באופן טבעי ונורמלי, יציאות על כלכלת הנקה או תמ"ל הן תמיד רכות, במרקם משחתי. אז עולה השאלה אם בכלל מדובר בשלשול.
בנוסף- במידה ויש יציאה רכה מהרגיל, פעם אחת ביום בלבד (דפוס שאינו אופייני למחלת שלשולים) אך מעבר לזאת אין שום תלונות (כפי שציינת- גדילה והתפתחות תקינים בכל הפרמטרים), הייתי ממליץ על מעקב שמרני בלבד.
אגב הפרזיט שציינת את שמו לא גורם לתחלואה בילדים עם מערכת חיסון בריאה. פשוט להתעלם מזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)