מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- מחלה כרונית בדרכי העיכולרוית05/01/2023
היי, בני בן 8 חודשים ומאז שנולד סובל ממערכת העיכול.
מה שהחל כאבחנה של רגישות לחלבון חלב פרה (אי שקט באוכל וצואה קשה עם נגיעת דם וריר), המשיך בריפלוקס קשוח (מטופל באומפרזול), ברגישות מערכת העיכול לסויה וכנראה גם לביצים (עכשיו בבדיקה).
בחודש וחצי האחרונים היה כבר שלוש פעמים עם מה שאובחן כוירוס בטן - הקאות ומעט שלשולים. בכל פעם אפיזודה של שבוע לפחות, כאשר האחרונה כוללת 5-6 הקאות ביום למשך 7 ימים והיום (היום ה-7) החל טיפה לשלשל (עד כה שלוש פעמים).
רציתי להתייעץ האם יכול להיות שיש פה משהו מעבר?
איזו מחלה כרונית במערכת העיכול?
עשו צילום בטן שיצא תקין, ספירת דם וכימיה תקינות.
העלה חום פה ושם, לא הרבה פעמים ולא מעל 38.
תרבית צואה חזרה תקינה, וגם בדיקת שתן.
אני מבינה שילדים תופסים מחלות, אבל בתדירות כזו ובעוצמה כזו בכל פעם?
הילד FTT מתחת לעקומה, כל שבוע הקאות כזה מוריד אותו במשקל ומקשה על שיפור אברסיית האכילה.
אילו עוד בדיקות היית ממליץ לבצע?
אנחנו חסרי אונים וניכר שהילד סובל מאוד…
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוק עם "בטן רגישה"
ד"ר אחיה אמיר16/01/2023הי רוית
מה שלומך?
לצערי, אין לי תשובת קסם מהשרוול.
רוב התסמינים שתיארת הם תסמינים מאוד שכיחים ומירב הסיכויים שמדובר פשוט בצרוף מקרים.
הפרט היחיד שמעורר חשד שיש כאן אולי בעיה ברקע- זה דפוס הגדילה.
האם במשפחתכם קיים דפוס גדילה איטי בשנת החיים הראשונה? האם מראש אתם, אבא ואמא קטנים במידת גופכם וצריך להתאים את הציפיות?
בכל מקרה, במקרים כאלה צריך לצלול לפרטים.
זו לא נראית לי התייעצות המתאימה לפורום זה. נשמע לי שאתם צריכים התייעצות פרטנית.
(ולקחת בחשבון שייתכן ולא תקבלו תשובות טובות יותר ממה שקבלתם עד כה).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)