הכתמות בתחתונים: בשל מינון יתר או מינון חסר של נורמלקס?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• הכתמות בתחתונים: בשל מינון יתר או מינון חסר של נורמלקס?
    נטע
    06/03/2023

בני בן ה 6, מקבל נורמלקס לסירוגין כבר 3 שנים. יש תקופות שאין צורך ואז מפסיקים, ויש תקופות של עצירות שאז הוא מקבל.
    אתמול נתתי לו נורמלקס למרות שאני לא בטוחה שהוא כעת בתקופת עצירות ( לא תמיד אני יכולה לדעת, כי לא תמיד הוא משתף, ולא תמיד שם לב).
    היום היו מספר אירועים של הכתמות קקי בתחתונים. פתאום הוא מרגיש שהתחתונים הוכתמו, הוא רץ לשירותים, לא יוצא קקי, מחליפים בגדים, ואז שוב,ושוב.
    האם ההכתמות הללו שקרו היום, קשורות לכך שקיבל אתמול נורמלקס שלא לצורך? או שדווקא עקב מינון נמוך מידי שקיבל אתמול, ואז העצירות נותרת בגוף ורק "נוזלי הקקי" בורחים?
    תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכתמת תחתונים

ד"ר אחיה אמיר
    07/03/2023

היי נטע
    טיפול בעצירות כרונית הוא לעיתים מעט מורכב.
    להערכתי, ההכתמות הללו שאת מתארת, שקורות לכאורה באופן ספונטני ללא שליטה של בנך- משקפות מצב בו יש זליגה של נוזל צואתי. באנגלית המושג נקרא- OVERFLOW DIARRHEA, או בעברית- שלשול הצפה.
    להערכתי, בנך לא מטופל מספיק.
    עם זאת, יש לשמוע את כל הסיפור ולבדוק אותו גופנית בכדי להעריך את המצב לאשורו.
    בכל מקרה, לאור שמדובר בעצירות רבת שנים, אני מציע להיות במעקב גסטרואנטרולוגי קבוע.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו