מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- אנפלקסיס- תמיד למיון?Elle12/05/2023
שלום וברכה.
אני באה ממשפחה מלא באנפלקסיס ואסתמה, מגיל 6 אני עם אפיפן ויש לי הרבה אלרגיות, כולל חומרים שונים. עד כמה שאני נזהרת יש לי התקפים תדירים, לעיתים חמורים מאוד אז אני כמובן הולכת למיון, ולעיתים רבות התקף גבולי-חמור מלווה בקוצר נשימה פחות חמור, כולל ירידה בסיטורציה עד מתחת ל85 (יש לנו מחולל חמצן בבית, אם זה תחת 80- תמיד אפנה למיון) תמיד כשאראה רופא כשאני במצב זה הוא יפנה אותי מיידי לביה"ח, למרות שאני מכירה את ההתקפים שלי ויודעת מתי זה אנפלקסיס חמור יותר ומתי אעבור את זה עם כמה תרופות וחמצן בבית. האם תמיד עלי ללכת במצבים אלו למקרה שיהיה החמרה?
השאלה גן רלוונטית לגבי התקף אסתמה
אציין גם שיש לי קרובי משפחה איתם אני גרה שאחד פרמדיק והשני אח בטיפול נמרץ (הוא גם חושב שכדאי שאתפנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה לעשות בעת התקפי אנפילקסיס?
ד"ר אחיה אמיר23/05/2023הי ELLE.
פורמלית, שוק אנפילקטי הוא מצב מסכן חיים, וככזה- המקום לנטר אותו ולעקוב אחריו הוא בבית חולים.
קחי בחשבון, שהתקף קשה עלול להוביל לירידת לחץ דם ואף להתעלפות, שבהיעדר עזרה חיצונית עלולה להוביל למוות.
את ככה"נ מתארת התקפי אלרגיה שייתכן ואינם ממש בגדר שוק אנפילקטי. התקפים כאלה- ייתכן וניתן לנהל בבית במידה ויש לך את כל האמצעים הנדרשים.
המלצה רפואית פורמלית לא להגיע למיון בעת ארוע אלרגיה משמעותי- קשה לי להאמין שתקבלי.
אני מציע לך לדון בסוגיה הזו עם האלרגולוג המטפל שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)