אנפלקסיס- תמיד למיון?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• אנפלקסיס- תמיד למיון?
    Elle
    12/05/2023

שלום וברכה.
    אני באה ממשפחה מלא באנפלקסיס ואסתמה, מגיל 6 אני עם אפיפן ויש לי הרבה אלרגיות, כולל חומרים שונים. עד כמה שאני נזהרת יש לי התקפים תדירים, לעיתים חמורים מאוד אז אני כמובן הולכת למיון, ולעיתים רבות התקף גבולי-חמור מלווה בקוצר נשימה פחות חמור, כולל ירידה בסיטורציה עד מתחת ל85 (יש לנו מחולל חמצן בבית, אם זה תחת 80- תמיד אפנה למיון) תמיד כשאראה רופא כשאני במצב זה הוא יפנה אותי מיידי לביה"ח, למרות שאני מכירה את ההתקפים שלי ויודעת מתי זה אנפלקסיס חמור יותר ומתי אעבור את זה עם כמה תרופות וחמצן בבית. האם תמיד עלי ללכת במצבים אלו למקרה שיהיה החמרה?
    השאלה גן רלוונטית לגבי התקף אסתמה

אציין גם שיש לי קרובי משפחה איתם אני גרה שאחד פרמדיק והשני אח בטיפול נמרץ (הוא גם חושב שכדאי שאתפנה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנפלקסיס- תמיד למיון?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות בעת התקפי אנפילקסיס?

ד"ר אחיה אמיר
    23/05/2023

הי ELLE.
    פורמלית, שוק אנפילקטי הוא מצב מסכן חיים, וככזה- המקום לנטר אותו ולעקוב אחריו הוא בבית חולים.
    קחי בחשבון, שהתקף קשה עלול להוביל לירידת לחץ דם ואף להתעלפות, שבהיעדר עזרה חיצונית עלולה להוביל למוות.

את ככה"נ מתארת התקפי אלרגיה שייתכן ואינם ממש בגדר שוק אנפילקטי. התקפים כאלה- ייתכן וניתן לנהל בבית במידה ויש לך את כל האמצעים הנדרשים.
    המלצה רפואית פורמלית לא להגיע למיון בעת ארוע אלרגיה משמעותי- קשה לי להאמין שתקבלי.
    אני מציע לך לדון בסוגיה הזו עם האלרגולוג המטפל שלך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו