כאבי בטן ובעיות ביציאות

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן ובעיות ביציאות
    שרון
    29/05/2023

שלום ד"ר
    הבן שלי בן 3 וכבר תקופה ארוכה( כ8 חודשים) סובל מבעיות ביציאות. זה התחיל מיציאות שככל הנראה היו לו קשות וכאבו לו ומאז הוא היה מתאפק כי ידע שזה כואב עד שהיו מקרים שבמשך כמעט שבוע לא היה מתפנה ורק עם נר או חוקן היה עושה.
    לאחר התייעצות עם רופא המשפחה הומלץ על נורמלקס שעושה לו את היציאות רכות אבל עדיין הוא היה מנסה להתאפק ולהחזיק את זה (עושה ממש שריר בישבן ) לפעמים כבר היה יוצא בלי שליטה לפעמים מתלכלך הטיטול ממש מעט מימה שהןא לא מצליח להחזיק ולפעמים שאני רואה שהוא ממש מחזיק את זה אני מרימה אותו בכוח ומקרבת את הרגליים לבטן ואז זה יוצא . הוא בשום פנים ואופן לא מוכן לעשות את זה באופן יזום.
    הוא מתלונן המון על כאבי בטן ועל כאבים בפי הטבעת שוכב כל הזמן על הבטן וכמעט ולא משחק בזמן שהוא בבית. המצב הזה קשה נורא ואנחנו חסרי אונים.
    אודה אם תוכל לייעץ לי מה ניתן לעשות ? האם יש עוד דרך שניתן לעזור לו מלבד נורמלקס יכול להיות שמדובר במשהו פסיכולוגי?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ובעיות ביציאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות לאחר תהליך גמילה

ד"ר אחיה אמיר
    12/06/2023

הי שרון
    לצערי התלונות שאת מתארת מאוד נפוצות.
    לרוב לא מדובר במחלה, אלא בדפוסי התנהגות לא רצויים שנרכשו.
    בנוסף- מרגע שהילד נכנס למעגל של עצירות- זהו מעגל קסמים שקשה לצאת ממנו.
    בד"כ תוכנית טיפולית מקיפה מביאה לשיפור משמעותי וברוב המקרים התסמינים חולפים לגמרי.
    בקצרה- זו שיחה ארוכה. מעבר לנורמולקס- צריך להקפיד על תזונה נכונה, הרגלי יציאות והתנהגות בבית ומחוצה לו.

ברור שיש הבטים התנהגותיים/פסיכולוגיים, אך בגיל זה אין לילד תובנה מספקת לטיפול פסיכולוגי, ולכן מיותר לנסות לגשת לטיפול מהכוון הזה.

אם אתם לא מסתדרים, אני ממליץ בחום על ייעוץ גסטרו-ילדים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו