תינוק לא עלה במשקל

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תינוק לא עלה במשקל
    יניר
    19/07/2023

שלום
    בני בן 4 חודשים, ברקע אטופיק דרמטיטיס, מטופל בסטרואידים אך ההפוגות מאוד קצרות, ברגע שמפסיקים את המשחות הסטרואידליות יש התפרצות של האטופיק. הוא מאוד סובל ואוכל מעט מאוד. לאחר אשפוז של 4 ימים עקב אי שקט. הוחלט שככל הנראה הכול נובע המאטופיק.
    בנוסף לכך, לא עלה במשקל במשך חודש (מגיל חודשיים עד 3 בערך) ואפילו ירד כמה עשרות גרמים. נולד אחוזון 17, 2900 גרם וירד לאחוזון 0.6 באותו חודש שלא עלה במשקל.
    יונק (הנקה מלאה). האם נמנעת ממוצרי חלב, סויה, ביצים ואגוזים.
    כרגע בשיפור, במשך 3 שבועות עולה במשקל 100-120 גרם בשבוע. ושומר על האחוזון שלו, 0.8.
    השאלה שלי האם לשמור על האחוזון שלו במצבו זה תקין או שהוא צריך לעלות באחוזונים?
    אציין שאנחנו נמצאים במעקב של רופא גסטרו ילדים . שואל כאן לחוות דעת נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לא עלה במשקל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק שלא עולה במשקל

ד"ר אחיה אמיר
    14/08/2023

הי יניר
    נשמע שאתם מתמודדים עם סיטואציה לא פשוטה עם תמונה רפואית מורכבת.

אתייחס לשתי נקודות שנראות לי רלוונטיות:
    1. אי-שקט.
    אם הצוות המטפל בכם משוכנע שאי-השקט נובע מהדלקת בעור- אז צריך, כמובן, לטפל בדלקת בעור בצורה מיטבית. יש תכשירים גם מעבר לסטרואידים אם הם לא מספקים מענה.
    אי-שקט, לכאורה ממקור לא ברור, יכול להיות בירור של מחלת ריפלוקס. אני מקווה שהצוות שקל אפשרות זו.

2. חוסר שגשוג.
    בגיל של בנך- צפויה עליית משקל מתמשכת, ושמירה על אחוזונים.
    זה נשמע שההתחלה לא הייתה מוצלחת מבחינה זו אך כעת העניינים התייצבו.
    צריך להמשיך לעקוב ולוודא כי במינימום- הוא שומר על האחוזון שלו. בהנחה שהתינוק אוכל באופן סביר, ושההורים בגודל ממוצע- אני מצפה שבהדרגה הוא "יתקן" כלפי מעלה.
    הדברים דורשים מעקב סבלני.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו