רגישות לגלוטן בקיבה בת 15

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• רגישות לגלוטן בקיבה בת 15
    גלי
    06/08/2023

שלום,
    בת 15, אחרי מספר חודשים שסובלת מכאבי בטן, מדי כמה שבועות כאבים חדים. (בריאה, ספורטיבית, חיונית, מרוכזת, גובה תקין).
    אחרי מעקב מזון בבית...
    התלונה הברורה: *כ 10 דקות אחרי אכילת מזון עם גלוטן (פרט לכוסמין), יש כאבים בקיבה וצורך להתפנות. *
    בדיקת צליאק תקינה (הכאב הוא כאמור באיזור הקיבה ומיד אחרי האכילה, אז נראה שאין קשר למעי).
    אחרי האבחון העצמי, כבר מספר שבועות התזונה ללא גלוטן, ואין כאבי בטן. עם כוסמין אין בעיה.
    יכולה פשוט להמשיך עם הדיאטה ללא גלוטן, פשוט מעוניינת לדעת האם יש איזו בדיקה שיכולה להוכיח את הטענה (למשל עבור הצבא)?
    האם יש תרופה\אנזים\תוסף שאמורים לעזור?
    תודה מראש, גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לגלוטן בקיבה בת 15

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "רגישות" לגלוטן

ד"ר אחיה אמיר
    14/08/2023

הי גלי
    ראשית, אני שמח שמצאתם פתרון לבעיה של בתך, ואם אתם חיים בשלום עם הפתרון- מה טוב.

יפה שהדגשת כי בדיקות לצליאק היו שליליות. צליאק הינה מחלה אוטו-אימונית, ולא סוג של אלרגיה. ככה"נ לבתך אין צליאק (אם כי ישנם מקרים נדירים בהם בביופסיית מעי בגסטרוסקופיה, יש עדות לצליאק למרות בדיקות דם תקינות).

ישנים מקרים של אלרגיה לחלבון הגלוטן, או חלבונים אחרים המצויים בדגנים- אך אלו מקרים מאוד נדירים.
    אציין, שכוסמין היא חיטת-בר, ולמעשה מאוד דומה מבחינה ביולוגית לחיטה רגילה, וכמובן כוללת גלוטן.
    לפיכך, לאור התאור שמסרת- אני לא בטוח שנצליח להגדיר במדויק את מצבה של בתך.

לעיתים נוקבים בשם- NON-CELIAC GLUTEN HYPER-SENSITIVITY, רגישות לגלוטן שלא על רקע צליאק.
    אך תאור זה אינו תואם במדויק את מה שתארת.
    בכל אופן, זוהי אינה מחלה "רשמית".

אם אתם רוצים לנסות להוכיח- ניתן לבצע בדיקת אלרגית לגלוטן (מרפאת אלרגיה), אך הסיכויים לכך קלושים.
    אין בדיקות נוספות / אחרות שאני ממליץ לבצע, ולהערכתי בתך אינה צפויה לקבל הכרה מהצבא או כל רשות אחרת.
    אני מציע שתדבוק בדיאטה שמתאימה לה, ותנסה מדי פעם להיחשף לגלוטן ולראות אם משהו השתנה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו