דלקת האאווזינופילית ב ערכת העיכול

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• דלקת האאווזינופילית ב ערכת העיכול
    אסתר
    13/08/2023

היי
    לאחר בירור עקב שילשולים לא פוסקים וצבע בהיר מאוד בצואה וריח לא טוב עשיתי גסטרו וקולונוסקופיה בביופסיה יצאו 181 אאווזינופילים בקיבה ובמעי דס .היה גם בתריסריון ועבר .
    שאלתי
    מה זה הדלקת הזו האם יכול להיות אלרגיה לאיזה אנטיביוטיקה שלקחתי לפני זמן מה
    התחלתי דיאטה בהמלצת דיאטנית ללא גלוטן דגים בוטנים מטוגנים מעובד חלבי ופירות וירקות כמעט כלום בעצם
    תוך כמה זמן זה פועל כי אין שינוי עדיין
    ואין תחושה שזה עובר איך נפטרים מזה
    האם יכול להיות קרוהן שלא גילו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת אאוזינופילית בקיבה או מעיים

ד"ר אחיה אמיר
    14/08/2023

הי אסתר
    לעיתים בביופסיות ושט/קיבה/מעי מזהים תאים אאוזינופילים מרובים- להלן דלקת אאוזינופילית.
    מספר אפשרויות על הפרק- אני מניח שהרופא שלך דן איתך בהן:
    ראשית- זיהום, בעיקר פרזיטים
    שנית- דלקת אלרגית, לרוב למזון מסויים.
    הסיכון לקרוהן קיים, אך בהיעדר ממצאים נוספים התומכים באופציה זו- פחות סביר.

באופן כללי, לאחר שנשלל זיהום פרזיטרי, ניתן לנסות דיאטות אלימינציה שונות או לטפל באמצעות סטרואידם.

דיאטות האלימינציה הן לעיתים קשות, ולא תמיד קל לאתר את המזון החשוד, אך הן חסרות תופעות לוואי.
    נסיון אמיתי צריך להימשך מינימום שבועיים של אלימינציה- לפני שניתן להסיק מסקנות.

סטרואידים לעומת זאת- לרוב עובדים אך במחיר של תופעות לוואי.
    אלו נושאים לדון בהם עם הגסטרואנטרולוג המטפל.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אאוזינופילית האם כרוני

אסתר
    16/08/2023

הי דר
    האם זה כרוני ?
    האם סטרואידים יעלימו את זה לתמיד או שזה יחזור
    בעבר היה לי אובאיטיס בעין ולקחתי סטרואידים אכן עזר וחזר כמה פעמים עד שנעלם
    אני כבר שבוכים בדיאטה הקשה הזו אבל צבע הצואה לא חוזר לעצמו נשאר מאוד בהיר ולא כהה כפי שהיה מה זה אומר
    אני גם מרגישה כאסים משונים בראש ובבטן תחתונה ללא בחילות או ירידה בתאבון
    ומה לגבי טיפול ביולוגי ? הבנתי שיש אפשרות וזה עדיף על סטרואידים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מעיים אאוזינופילית- המשך

ד"ר אחיה אמיר
    28/08/2023

הי שוב אסתר
    כן, הדלקת היא כרונית.
    הטיפול בסטרואידים הוא לרוב ממושך יחסית, ולכן ניתן במנות קטנות וע"י סטרואידים בעלי פרופיל עדיף של תופעות לוואי, הכל במטרה למזער את הנזקים הנלווים לטיפול.
    קיימים טיפולים ביולוגיים- בעיקר לדלקת אאוזינופילית בושט; אני מניח שבהינתן אישורים מיוחדים ניתן להיעזר בתכשיר גם לדלקות אאוזינופיליות במעיים.
    התכשירים הנ"ל תמיד מהווים קו שני- כלומר צריך להראות נסיון קודם עם תכשירים מוכרים (להלן סטרואידים).
    שנית, התכשירים מעולים בהעלמת האאוזינופילים, אבל יעילים מעט פחות בהעלמת התלונות- אך זו בהחלט אופציה להמשך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו