גזים בגיל 7 חודשים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• גזים בגיל 7 חודשים
    כריסטינה
    23/09/2023

שלום. ילדה שלי בת 7 חודשים, ברקע עם רפלוקס, מטופלת באומפרזול.
    סובלת מגזים וקבוע מקבלת סימיקול , שקצת עוזר לה. עקב רלוקס המליצו לי להתחיל טעימות מגיל 5 חודשים, ניסינו להתחיל וכרגע בת 7 חודשים עדיין לא מצליחים להכניס מוצקים כי כל פעם שאני נותנת לה כפית של משהו ( ניסיתי מלא דברים גם ירק גם פרי, גם דיסות) כל פעם אחרי זה יש גזים נוראים ביום ובמיוחד בלילה. ילדה פשוט לא מצליחה לישון ובוכה כל הלילה מכאבי בטן וגזים.
    אני כל הזמן עוצרת את הטעימות כי קשה מאוד גם לה וגם לי בלילה.
    איך אפשר לעזור לה? האם זה קריטי שעדיין לא אוכלת מוצקים ואם כדאי לחכות?
    זה תקין שיש לה גזים בגיל כזה או שזה מראה על בעיה כלשהי? יכול להיות שאומפרזול זה שעושב לה גזים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים בגיל 7 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בהתחלת טעימות בגיל 7 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    24/09/2023

הי כריסטינה.
    גזים כשלעצמם הם תופעה תקינה, ולא צריך להיבהל מכך שבתך מעבירה גזים.
    אני מניח שמה שיותר מפריע לך זה שהתינוקת לא נינוחה ובוכה.

כשמתחילים טעימות, הרעיון הוא לתת כמויות קטנות ממש- שתתרגל למרקמים וטמפרטורות חדשות.
    אלו בד"כ כמויות שלא עלולות לגרום לתסמינים כלשהם.

מעבר לזאת, השאלה החשובה היא אם בתך גדלה ומתפתחת היטב- שכן זו משימתה העיקרית בשלב זה של חייה.

כדי לתת מענה ספציפי לבתך, צריך לשמוע את כל הסיפור בפרוטרוט עם כל הפרטים. אני מציע לשבת עם רופא הילדים ולשוחח איתו. ובמידת הצורך, לקבוע תור לגסטרואנטרולוג.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו