מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- דלקת בשתן במחלת מעי דלקתיחגית22/01/2024
שלום
בת 18 אני סובלת ממעי דלקתי.
קיבלתי זיהום בשתן אי קולי ונתנו לי לקחת אנטיביוטיקה.
אני יודעת שאנטי ביוטיוב עושה לי ממש רע וגורמת לי לשלשולים וכאבי בטן שקשה לי לצאת מזה אחכ. השאלה אם יש אנטיביוטיקה שמתאימה לחולי מעי דלקתי והיא ללא תופעות לוואי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה בחולת IBD
ד"ר אחיה אמיר22/01/2024הי חגית
כן, את צודקת, אנטיביוטיקה יכולה לשנות את הרכב חיידקי המעיים (מיקרוביום). באופן עקרוני, ברור שעדיף להמעיט בשימוש באנטיביוטיקה.
עם זאת, כאשר יש דלקת בדרכי השתן- לא תמיד יש ברירה אם רוצים לטפל.
בדלקת קלה ניתן לקחת כדור חד פעמי של מונורול (MONUROL) זו סוג של אנטיביטיקה שמתרכזת בשלפוחית השתן וכמעט לא משפיעה על שאר הגוף.
אם מדובר בדלקת יותר קשה- ניתן לקחת מקרודנטין או ציפרו. שתיהן אנטיביוטיקות בהחלט סבירות, גם בנוכחות מחלת מעי דלקתית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה בחולת IBD
חגית22/01/2024תודה רבה על תשובתך.
קראתי בהתוויה של מונורול שזה גורם לשלשולים כאבי בטן וסחרחורות .
מאחר שזה תרופה חד פעמית כתוב שתופעות הלוואי יכולות להימשך שבועות .
2 הכדורים האחרים לא עמידים חיידק שנמצא.
השאלה אם אין אנטיביוטיקה חלשה יותר שגורמת לפחות תופעות לוואי.
אני מצטערת שאני לוחצת אבל בילדותי קיבלתי גננות של אנטיביוטיקה
שבסוף פיתחתי תופעות לוואי כולל כמראה במעי הדלקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנט' בחולת IBD
ד"ר אחיה אמיר23/01/2024הי חגית,
אם בתרבית צמח חיידק שעמיד לחלק מהאנטיביוטיקות, אין מנוס אלא להתייעץ עם הרופא המטפל שלך תוך התייחסות פרטנית לתרבית שעשית.
בהצלחה
נ.ב. אין מה להתעמק בחוברות המגיעות עם התרופות- ע"פ חוק הם חייבים לפרט את כל תופעות הלוואי וזה תמיד מאוד מפחיד.
בסוף צריך לעשות מאזן- רווח מול הפסד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה עם IBD
חגית24/01/2024תודה דר
רשמו לי מונרול כמו שהמלצת זה רגיש לחידק.
כמה זמן אחרי נטילת התרופה מרגשים תופעות לוואי
אני שעה אחרי עדין ללא תופעות בטניות .
כן סחרחורת.
האם ניתן יהיה לקחת אימודיום אם יהיו שלשולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)