יציאות לתינוק אשמח לעזרה דחופה

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• יציאות לתינוק אשמח לעזרה דחופה
    בר
    14/02/2024

שלום דוקטור
    התינוק שלי בן 4 חודש,היה על הנקה מלאה 3 חודשים רצוף.החודש האחרון אוכל תמל תרכובת מזון לתינוק,כבר שבוע שיש לו רק גזים בלי יציאה ואני מודאגת,אני רואה שהוא בוכה מתאמץ וממש לא יוצא לו.מציינת שבהנקה היה עושה אחרי כל ארוחה והמון ביום.אשמח לשמוע את דעתך ומה ניתן לעשות להקל ולעזור לו כבר שבוע שותה בקבוק ואין יציאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך לשאלה שלי

בר
    17/02/2024

דוקטור מציינת שהוא עשה יציאה אחרי שבוע,ואז יום אחרי יום,
    דבר נוסף היום ראיתי בצואה שלו מרקם משחתי,בנוסף היו כמו גושים לא קשים ביציאה במרקם נמתח ודביק כזה,נגעתי ממש בגושים האלו והם ממש דביקיים נמתחים ממש חתיכות כאלו רכות ,מציינת שהוא על נוטרילון חודש וחצי ימים,לפני היתה הנקה 3 חןדשים מלא.אני מרגישה שהוא ממש מתאמץ ויש לו התקפי בכי פתאומיים כאלו אשמח להכוונה בבקשה,הרופאת ילדים אומרת לי לעשות לי עיסוי,אבל מרגיש לי שזה לא רק גזים והוא כמעט עבר את השלב ההתקפי של הגזים,זה משהו שמציק לו בבטן והוא מתפתל ממש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטייה לעצירות בתינוק בן 4 חודשים

ד"ר אחיה אמיר
    29/02/2024

הי בר.
    התמונה אותה את מציגה- היעדר יציאות במשך שבוע המלווה באי-נוחות בטנית ואי-שקט בהחלט מתאימה לעצירות.
    עצירות יכולה לנבוע משלל סיבות.
    השאלה העיקרית היא- האם מדובר במשהו חד-פעמי או בדפוס שמתחיל להתקבע.

אם מדובר בארוע חד פעמי- אני לא חושב שיש מה להתחיל בבירורים או טיפולים מיוחדים.
    אם מדובר בדפוס שמתחיל להתקבע אז בהחלט יש מקום לשלול שאין ברקע איזו בעיה אחרת- אלרגיה לחלבון חלב פרה, זיהום מעיים שהאט את תנועתיות המעיים, התייבשות, חוסר בתפקוד בלוטת התריס ועוד.

כטיפול דחוף SOS לגירוי ליציאה- אני מסכים עם הרופאה שניתן לעשות אמבטיה חמה, לעסות עיסויים לבטן, וכן להיעזר בתרגילי פיזיוטרפיה- כיפוף הברכיים לבטן.
    בנוסף- ניתן להיעזר בנר גליצרין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו